View Single Post
Staro 27.12.2010, 04:49
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milosdv Prikaz poruke
1. Ovo nije tačno oni nisu vezani na našu bazu, mogu oni da dobiju i za sat vremena informaciju, ali "osoba" koja traži studentsku ide normalnom procedurom ili uopšte ne ide na dalju proveru, to oni odluče.
Svako ko preda za F1 vizu (ako ispostuje ostale procedure) bi trebalo da dobije tu vizu. Osim ako niste terorista Naravno da rade neku proveru ali to je verovatno provera da li ste na poternici ili tako nesto.

Citat:
2. Ambasada ne traži od BIA već od manje instance pa ako tu ne prođete dalje sigurno ne idete u proceduru.
Da li će FBI da traži "background check" od BIA za vas ako prođete ovaj prvi deo?
Možda ako ste im nešto sumljivi, ali BIA sigurno neće da dostavlja njima gluposti na "500+" strana i "bukvalno sve" nego će opet proveriti Vašu "krimi" prošlost i dostaviti na jednom papiru možda i dva.
ovo sigurno nije tacno. Svaka zemlja ukljucujuci dominikansku republiku a kamoli US trazice ceo Vas dosije kako bi mogli tamo negde da ga zavedu. Niko danas ne daje drzavljanstvo tek tako. (u ovom slucaju green card). 100% sam siguran da ce izvrsiti bukvalno sve provere. Ukljucujuci i provere da li ste platili porez i slicno. Pouzdano znam nekoga kome su trazili (i na kraju ga odbili) za drzavljanstvo Paname bas zbog toga. (imao par uslovnih kazni).

Citat:
Inače ako je neko bio osuđen i odležo je kaznu nakon 5 godina imam prava da traži brisanje, samo što mu se sve gleda da li je bio "čist" tih 5 godina i težina kazne. Za uslovne kazne "lakše" prirode brisanje ide bez problema.
Ima prava po Zakonu ali to ne znaci da ce stvarno
da ga izbrisu iz svih sistema. Koliko znam po automatizmu ide brisanje iz osnovnih (kompjutera) i slicno ali iz policijske evidencije ne.

Citat:
3.Ovo za devojku kao nosioca i partnera koji ima krimi dosije je diskutabilno i zavisi kakav krimi dosije ima neko itd. Svako treba za sebe da proveri šta može i kako može a ne odma da odustane...
pazi nisam rekao da odustane vec da pusti devojku da dobije green card a onda kasnije (kad ona dobije) treba da se prijavi. (znaci dobice i on green card sa zakasnjenjem od 5 godina) ali barem ce jedno od njih sigurno imati green card pa ce partner moci da pokusava vise puta.
Reply With Quote