Citat:
Prvobitno poslao korisnik srdjevic
Jako bitan savet koji se nikad ne spominje: prvu karticu koju otvorite nikako ne gasite!!! Tu sam ja pogrešio, a saznao sam relativno skoro: na izveštaju iz kreditne istorije (ja vadio svoju pre neki dan) postoji stavka koja donosi dosta poena a to je maksimalno trajanje kredita. Prvi otvoreni kredit je onaj koji će vam uvek trajati najduže. Pošto secured credit card ima loše uslove (tipa 23% godišnje kamate), za godinu-2 ćete hteti da je zamenite za neku drugu - nikako! Tu ostavite otvorenu, isplatite je, platite po žvaku svaki mesec i odmah je otplatite da vam je oni ne ugase usled nekorišćenja, i biće odlično.
|
Koliko se gasenje kreditne kartice odrazava na nas kreditni skor? Mene je pre neki dan iznenadila ponuda za kreditnu karticu posle mesec dana koriscenja sigurne kreditne kartice. Najverovatnije je necu prihvatiti posto je annual fee 95$. Ono sto je primamljivo je sto je u pitanju United-ova kreditna kartica koja bi mi donela 50k milja, a ono sto je za mene jos primamljivije je sto sam mislio da cu za prvu kreditnu karticu cekati jos dugo dugo...
Dilema je da li prihvatiti ponudu zbog milja i imanja kreditne kartice, a pomiriti se sa umanjenim kreditnim skorom kada i ako zatvorim ovu kreditnu karticu ili biti strpljiv i cekati neku povoljniju ponudu...