Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag
pošto je ovih meseci dosta mirno na forumu, hajde malo neobavezno da pričamo...
na primer, dobili ste green card i ovde bar ponekad dolazite na forum...
zanima me da li biste i konkretno kako pomogli nekom novom emigrantu, sa kojim ste se ‚‚družili‚‚ ovde na sajtu? (price o novcu izostaviti)
naravno, misljenje treba da daju i vec ponosni vlasnici gc i oni koji se nadaju da ce to biti 
|
Ja sam toliko novi imigrant, da takoreci jos to i nisam, pending...
Medjutim, mislim da se situacija ne moze generalizovati. Svi mi imamo svoje preference, mogucnosti, nekoga volimo a nekoga bas i ne.
Ja bih u svakom slucaju svakog pomogao savetima, posebno na licu mesta, pokazao mu okolo (cim ja naucim...), a preko toga bi zavisilo od mojih mogucnosti, osecanja poverenja i simpatije koje bi ta osoba u meni izazvala. Mozemo mi da trabunjamo gluposti kao politicka korektnost i to, ali cinjenica je da se necemo sa svima ponasati na isti nacin i koristiti isti napor da pomognemo svima.
Tu ne mislim na seksualnu atrakciju muskarac-zena, nego na sasvim drugacije osecanje koje se javlja izmedju dva prijatelja, dva druga (pa jednom morate postati drugovi, ako cete ikad postati drugovi, i zasto ne tada?). Sve ostalo zavisi, kazem, od mogucnosti, krov nad glavom, posao, pa mozda i novac ako je bas frka, ako tako osecam i ako mogu, zasto ne? Ne razumem u potpunosti iskljuciv stav ljubav za ljubav a sir za pare. Da, al ne uvek..