Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
Koliko se gasenje kreditne kartice odrazava na nas kreditni skor? Mene je pre neki dan iznenadila ponuda za kreditnu karticu posle mesec dana koriscenja sigurne kreditne kartice. Najverovatnije je necu prihvatiti posto je annual fee 95$. Ono sto je primamljivo je sto je u pitanju United-ova kreditna kartica koja bi mi donela 50k milja, a ono sto je za mene jos primamljivije je sto sam mislio da cu za prvu kreditnu karticu cekati jos dugo dugo...
Dilema je da li prihvatiti ponudu zbog milja i imanja kreditne kartice, a pomiriti se sa umanjenim kreditnim skorom kada i ako zatvorim ovu kreditnu karticu ili biti strpljiv i cekati neku povoljniju ponudu...
|
Hmmmm, to sto ti zoves ponude je pre-screening. Oni salju hiljade i hiljade ovakvih stvari, pa gde upali. Tek nakon sto apliciras, znaces da li bi ti oni dali karticu i pod kojim uslovima. Nemaju oni ni tvoju kreditnu istoriju ni nista, pokusavaju kao i svi drugi da prodaju svoj proizvod. Budi pazljiv gde apliciras i za sta. Trebace ti kredit za mnogo ozbiljnije stvari nego sto su milje - a i da bi sakupio milje, treba da trosis prilicno mnogo sto ne mislim da je sada slucaj.
Stavi ti to na papir - milje imaju ogranicenja i ostale gluposti. Dobro razmisli da li ti se to u novcu vise isplati nego neke druge kartice koje imaju cash back na purchase i povoljnije fees i interest rates.