Maltese, nisi mi nesto jasan!!! Na koju vizu ti mislis da udjes ovde? Na Gc ili H2B? Koliko znam ako vec neces da odustanes od GC onda moras na razgovor u nasu ambasadu po istu. Ako hoces da uzmes H2B i dodjes da radis, sta ces onda sa GC? Gde mislis da obavis razgovor? Viza za GC je 819$, lekarski 110$ i karta u JEDNOM pravcu oko 400-500e, zavisi od destinacije.
Jedino ako ti je bas frka vidi sa agencijom da ti nadju posao pa radi par meseci preko njih. U svakom slucaju moraces nesto da im platis za tu uslugu a i karte idu preko njih. Obicno povratne, neznam da li bi ti izasli u susret i uzeli u jednom pravcu.
Ako vec znas neke drugove koji ce tako otici onda ti je najlakse da sam dodjes, smestis se kod njih u stanu i potrazis posao preko njihove kompanije. Obicno su to poslovi spasioca na bazenu i sl. Za ovo moras proci obuku i dobiti licencu Americkog crvenog krsta. uglavnom se to zavrsava u Srbiji ili u zemlji odakle si, mada moze i ovde. Nije problem. U svakom slucaju moras da uzmes SSN tako da ti je lakse da se prijavis i dobijes regularan broj sa GC nego sa radnom vizom, gde ce ti pisati da mozes da radis samo sa dozvolom INS-a.
Sedi razmisli dobro i stavi sve na papir koliko bi te kostale obe varijante.
04.06.2010. - stigla u KCC
30.08.2010. - stigla druga koverta
02.10.2010. - uradjen lekarski
19.10.2010. - VISA GRANTED
20.10.2010. - VIZA U PASOSU

U CHICAGO-u od 20.01.2011...
|