View Single Post
Staro 17.02.2011, 17:57
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Problem je jer pokušavate da generalizujete stvari.

Neko ima ovakav ili onakav ili ovoliki ili toliki patrotizam i izražava ga na ovaj ili onaj način.

Ovo što je D$D rekao bar u mom slučaju ne važi:
Citat:
Prvobitno poslao korisnik D$D Prikaz poruke
Mozemo mi da pobegnemo od Srbije i od tog nacina zivota ali ne moze Srbija da pobegne iz nas. Jednostavno zato sto smo previse proveli vremena u takvom okruzenju i sad ne postoji takva gumica koja moze da izbrise to iz glave ili da kazem ne postoji zamenski cip da se zameni.
Ja se nikada nisam ni pronalazio u načinu života Srbije tako da nisam ni poprimio u nekoj većoj meri taj način života. Ja iz Srbije ne želim da odem zbog novca, jer sam zarađivao korektno i iznad proseka i u takvom ambijentu.

Meni najviše smeta naš mentalitet, pogotovo u poslu. Po meni radimo malo a predstavljamo se kao da radimo najviše na svetu, neodgovorni smo i aljkavi.

Dogovori i ugovori se ne poštuju (poštuju se "otprilike"), sudovi ne rade, jednostavno preveliki je otpor za mene koji hoću da ispoštujem sve i da se dogovorimo posle jednog sastanka. A ne da moram da idem u kafanu 3-5 puta da bi se dogovorio nešto. Ja volim da sastanak završim u kancelariji a ne na pivu i rakiji. A posle sa prijateljima volim da odem na pivo i rakiju.

Pokušavam samo da iz mog ugla kažem zašto ja menjam zemlju življenja i rada u nadi da je tamo negde drugačije. Po meni ovo ne znači da sam ja manji patriota ili da nemam nacionalni indetitet. Moj nacionalni indetitet se samo ne poklapa sa većinom drugih.

U inostranstvu ne biram prijatelje, imam ih srećom svih nacionalnosti i želim da ih imam što više, ali takođe ne volim isključivo srpska okupljanja i druženja, jer kao što je neko ovde to napomenuo, na tim okupljanjima se uvek srpstvo uzidše u nebesa što po meni prelazi granicu dobrog ukusa. Jednostavno ne volim narodnjake i zabavnjake, a do sada me niko nije zvao na ex-yu rok na šta bih rado otišao

I ne što meni smeta što se udižemo izvan ostalih, smeta i ljudima koji nisu Srbi jer se onda oni osete neprijatno i pritom im nije jasno po čemu se tamo neki Srbin oseća ponosnije što je Srbin nego Englez-Englez, Amer-Amer, itd ...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lala Prikaz poruke
Slazem se za mogucnost izbora,ali to ne znaci da treba blatiti svoju maticnu drzvau i svoju zemlju,razumem vase ne zadovoljstvo ali ne mora da ono bude odraz samo srbije,nije nam srbija kriva za sve sto nam se desavalo u zivotu,ako se covek trudi moze da uspe i u srbiji,kako god po vezama,politici ili nebitno,ali mogucnost za uspehom posotji.
Ne treba je ni blatiti niti hvaliti bez osnova, to je moj stav. Po meni svaka država je odraz ljudi koji žive u njoj. Pošto naša država (ili države ex yu prostora) daleko da stoji sjajno po bilo kom osnovu, onda su takvi i ljudi i ne vidim na osnovu čega smo to mi bolji od drugih.
Reply With Quote