@lala brzo donosis zakljucke o osobama koje apsolutno ne poznajes.
Ja nemam problem ama bas nikakav sa nacionalnim identitetom. Mnogi su ovde odgovorili ono sto i ja mislim. Nije meni finansijski bilo toliko lose u Srbiji. Nisam ovde dosao zato sto sam tamo bio neuspesan ili sl. I zena i ja smo bili u Cikagu se aktivirali u Srpskom udruzenju jedno vreme (dok je ona imala vremena sa tim da se bavi). Odlazili smo cesce tamo, zato sto je bila ok ekipa koja je pokusavala da napravi neki rock klub. U tome je i stvar, ko sto good spirit spomenu....zasto kad god su okupljanja neke toboz "nase zajednice" to mora biti parada kica, narodnjaka i istaknuti simboli "ratnih heroja". Ja sam se rodio kao Jugosloven i meni Ex-Yu rock muzika predstavlja nesto sto mogu da se identifikujem. Volim da cujem Balasevica. Voleo sam da odem i na tamburase i sigurno bih ovde otisao da ih ima....ali ih nema. Tu su trubaci, tu su klavijature i pevaljka koja zavija, samo tamburasa nema :-) Ja sam i tamo i ovde ostao Vojvodjanin i od toga niti bezim, niti zelim da bezim. Volim svoje, postujem tudje....a odredjene likove kad vidim na slikama i majcama asociraju me na ono najgore kod nas....na ono najgore iz Srbije. E to brale ne mogu da postujem....ni sa jedne strane. Ljude volim da upoznajem i cenim ih onakve kakvi su. Stvarno me ne interesuje njihova nacionalna pripadnost. Naravno da se ljudi sa nasih prostora vise druze ovde, jel imaju mnogo toga zajednickog....na kraju krajeva i ovaj forum je ovde i svoje najblize prijatelje koje imam u USA sam upoznao preko foruma. Rec "pobegao" je mozda malo grubo shvacena, ali good spirit i ostali su to lepo objasnili...pa da ne ponavljam.
|