Imam i ja slicno pitanje u vezi sa potvrdama iz policije...
Naime, sa 16 godina sam se vracao kuci sa prosalave nove god... i na ulici video kako se decko i djevojka svadjaju... on je maltretirao, samarao... ja pridjem da pomognem, zastitim djevojku... odgurnem lika na zemlju... tu naidje policija, i podnese prijave protiv SVE TROJE. Ne mogu da se sjetim tacno kako se zvalo krivicno djelo, uglavnom nesto kao nasilnicko ponasanje.... e njih 2 su se u medjuvremenu pomirili, tako da djevojka na sudu nije htjela da isprica sta se zaista dogodilo, i ja budala sto sam izigravo viteza, dobijem vaspitnu meru "pojacan nadzor organa starateljstva"
nazalost tad je moja porodica bila vrlo slabog materijalnog stanja, tako da nismo imali para za zalbe (mada mi je vise advokata reklo da sam se zalio visem sudu, zalba bi prosla 101%). ta mjera nije ni primijenjivana, tako da je ukinuta.
uglavnom, od tada je proslo jedno 8-9 godina, ja bez problema vadim izvod iz kaznene evidencije gde pise da sam neosudjivan, izvod iz suda gde takodje pise da sam neosudjivan... (kad mi je izrecena vaspitna mjera nije pisalo "OSUDJUJE SE", nego "Resenje o izricanju vaspitne mjere"), putovao sam u medjuvremenu u V. Britaniju, Francusku... nisam imao nikakvih problema, cak ni prekrsajnih od tad...
I zanima me, da li ce mi to predstavljati problem?
|