Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa
Ako pricamo o NYC i zivotu na Menhetnu tu zive ili izrazito siromasni ili izrazito bogati. Fora je da sa zelenom ti bas i ne mozes da primas nekakve beneficije pa samim time i ne mozes za konkurises za smestaj za socijalne slucajeve, ili ako uspes da nadjes posao koji je preko 150k i ti i zena, onda mozes o takvim stvarima da razmisljas.
|
NYC cini Bronks, Bruklin, Menhetn, Stetn Ajlend i Kvins. Naravno, kada neko kaze NYC to je u stvari Menhetn. Daleko od toga da na Menhetnu zive samo bogati i socijalni slucajevi. Zive razni ljudi i to u razlicitim rezijama

Licno znam dva nasa momka koja zive oko Times Square-a u jednom dosta malom stanu sa kadom u kuhinji. Njih dvojica imaju sasvim prosecne plate i mislim da obojica zajedno zaradjuju manje od 120K (znaci ni 60k pojedinacno). Imas delove istocnog Menhetna koji su stvarno ocajni stanovi, u pola zgrada u Kineskoj cetvrti ti je jedno ili dva kupatila po spratu, vecina stanara su tu upravo Kinezi i niko od njih niti je bogat niti je socijalni slucaj. Svaki od tih stanova ima cenu, koju neko moze i hoce da plati. Znaci, na Menhetnu mogu da se nadju i "stanovi" za 700 dolara mesecno, bez ijednog prozora i sa jednim kupatilom na citavom spratu, do 3000-4000 za lepe stanove na finim lokacijama, do preko 5000 za stvarno lepe stanove na stvarno lepim lokacijama.
Ja licno ne verujem da bih ikada ziveo na Menhetnu, iz prostog razloga sto meni lepi stanovi na lepom mestu ne vrede toliko kolike su im cene. Naravno, ima kome vrede, pa onda njima i izdaju

Ja sam jako zadovoljan Long Island City-em, za manje od 10 minuta sam na Menhetnu, za normalne pare mozes dobiti jako lep stan, dosta prodavnica, itd.
Naravno, postoje jos povoljnije lokacije koje mogu doci u razmatranje, jedna od njih je Sunnyside, malo jeste pusto, zato je valjda i jeftinije, ali zato imas liniju 7 koja je jedna od najboljih u NYC i koja te vodi do Grand Cetrala i Times Square-a za 17-20 minuta.
Sve ukupno, u sirem smislu NYC-a ima toliko stanova i cena za njih da uvek mozes naci nesto za novac koji imas. Neko ce platiti 2000 dolara za malu garsonjeru na Menhetnu, a neko ce platiti nesto manje para za dvosoban stan u Kvinsu.
Pozdrav