i jos malo da dodam..
Malo sam se dogovarao sa mojim novim pad-om pa ce ce ovaj post valjda biti pismeniji.nesto ne voli mnogo srpski?
Dakle posle sinocneg rostilja u basti i litara vina koje popismo za moj rodjendan, danas mi malo orkestrira u glavi ali procice ce...
Da se nastavim.
Cim stigosmo, ja se dadoh u potragu za prevoznim sredstvom, tj. rent a car-om i nadjosmo lep SUV koji teta u office htede da nam uvali za mesec dana za 2,700 $ ali posle kratkog pregovaranja dade popust od 700$ (?!) dolara sa sve osiguranjima. Ovaj narod ovde je poludeo od tri miliona vrsta osiguranja i ma koliko da ih i as mozea biti uveren da kad ti bude trebalo, e, bas za to nisi totalno ili nikako pokriven...cudo jedno.
Uzesmo osiguranje za njihov auto i od odgovornosti i krenusmo...U San Franciscu mozes da iznajmis trosoban stan u zgradi koja je bar 20 godina stara, koji ce na nesto da izgleda, za oko 4,500 mesecno, sto normalno otpada u momentu. Tako da gledamo okolna mestasca kao Palo Alto, Mountain View, Santa Clara. Ovde gde smo sada u Fremontu, nije lose ali nema nekog izbora. Cene su otprilike od 1,800 do 3,000 za veli:cinu koju mi trazimo.
Evo malo drugih podataaka o cenama:
Galon mleka (3,8 l) 4$, Ako volite razmasceno moze i dolar jeftinije.
800 grama batak fileta, 10$
Banane 0,25 $ komad
200 gr, Nesscaffe 7$
u pristojnom restoranu 4-oro ne prolazi bez 70 dolara za rucak sa picem, parking je oko 15 dolara na dan....
Benzin je upola cene bukvalno nego kod nas...
Strpah sve na gomilu sto mi je trenutno palo na pamet pisacu posle jos...:grin: