View Single Post
Staro 30.04.2011, 01:58
Orange Orange je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
US lokacija: California
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Da objasnim malo, mozda ne zvuci tako ali ovo sto sam pisala da je isto kao u Srbiji gde ti treba veza se odnosi na prvi posao ovde - ako znas da radis, imas iskustvo, preporuke iz Srbije i dobar si radnik to ti ovde ne predstavlja ulaznicu, vec ti je ulaznica neko odavde ko ce da te preporuci - ja tu vidim slicnost a ne u tome da onda mozes da se baskaris i ne znas da radis ali ti je posao osiguran. Kada dobijes posao sva slicnost prestaje, vrednuje se rad i ako si dobar radnik sam gradis svoje preporuke za ubuduce i tu vec sve zavisi od tebe. I sigurno da niko nece da ti drzi ledja ako si neradnik i da ti da dobre preporuke ako ih nisi opravdao. To jeste velika razlika u odnosu na Balkan koju ja cenim i sansa za sve koji dolaze ovde da uzmu stvari u svoje ruke :-).

I ovo za prvi posao nije pravilo, ali ima prilicno primera ljudi koji su kvalitetni, imaju i iskustvo i fakultete i preporuke iz Srbije pa nisu mesecima uspeli da nadju posao. Neki su se cak i vratili zbog toga. Da su imali nekoga da im nadje bilo kakav posao, preporuku tj.vezu, ne bi bili vise nevidljivi i dobili bi priliku da se pokazu. Kad kazem da je dobro imati nekoga da vas ubaci ovde na neki posao ne mislim nista lose, to je samo prva pomoc a sve ostalo je na vama (nama).
Reply With Quote