Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
Jel mozes, ako nije tajna, malo detaljnije da opises kako si nasla taj posao? Moje iskustvo je da nema, skoro pa teoretske, sanse da nadjes posao u prehrambenim lancima koje si navela, a ne zelim da ljudi dodju u Ameriku sa zabludom, kao i ja, da u McDonalds-u kad god hoces mozes da nadjes posao. Hvala unapred...
|
Kad sam bila ovde u USA prvi put,u trgovskom gde smo isli u soping se nalazila(i jos uvek se nalazi) "Nathan's" fest food specijalizovan za hot dog.Usla sam unutra zatrazila menadzera i rekla mu da sam zainteresovana za poso,dao mi je formular -aplikaciju da popunim i reko mi je da ce mi se javiti ako mu e potreban radnik mojih kvalifikacija.Sutradan me pozvao i reko mi da mu trenutno treba decko ili devojka za brisanje stolova i pranje posudja,ja sam odma prihvatila za 2-3 nedelje sam naucila i kasu.I jednog dana jedna od devojka sa kase se nije pojavila ,ja sam se odma prijavila da mogu da radim i to.Posle toga sam radila na kasi sledecih dva meseca pa sam se vratila kuci u Makedoniju.Sad posle deset godina,cim sam dobila SSN otisla sam ovde u obliznji trgovski,usla u Sbarro piceriju i potrazila poso,popunila aplikaciju,imala kratki intervju i dobila poso.Jedini problem je bio sto ti ne daju vise od 15-20 sati nedeljno,a to nije dovoljno da platis rentu,pa sam isla tamo na poso a u medjuvremenu sam trazila nesto bolje i full time.I kao sto sam i prethodno napisala imala sam srece i nasla poso' koji sad trenutno radim.I plus subotama idem jos uvek u piceriju da odradim koji sat.Tako da mislim ako je neko voljan da radi bilo sta(samo da je zakonito)naci ce posla.Sa druge strane imam poznanicu koja je ovde u Americi skoro 10 godina i nikad nije radila posto je cekala da joj verifikuju fakultet i trazi nesto sto ce raditi po struci.Ja evo dali je sreca ili nesto drugo u pitanju do sada nisam bila bez posla,a uvek moze i nesto bolje da izadje,ko zna??!!