View Single Post
Staro 19.07.2011, 23:33
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Jel mozes, ako nije tajna, malo detaljnije da opises kako si nasla taj posao? Moje iskustvo je da nema, skoro pa teoretske, sanse da nadjes posao u prehrambenim lancima koje si navela, a ne zelim da ljudi dodju u Ameriku sa zabludom, kao i ja, da u McDonalds-u kad god hoces mozes da nadjes posao. Hvala unapred...
Kad sam bila ovde u USA prvi put,u trgovskom gde smo isli u soping se nalazila(i jos uvek se nalazi) "Nathan's" fest food specijalizovan za hot dog.Usla sam unutra zatrazila menadzera i rekla mu da sam zainteresovana za poso,dao mi je formular -aplikaciju da popunim i reko mi je da ce mi se javiti ako mu e potreban radnik mojih kvalifikacija.Sutradan me pozvao i reko mi da mu trenutno treba decko ili devojka za brisanje stolova i pranje posudja,ja sam odma prihvatila za 2-3 nedelje sam naucila i kasu.I jednog dana jedna od devojka sa kase se nije pojavila ,ja sam se odma prijavila da mogu da radim i to.Posle toga sam radila na kasi sledecih dva meseca pa sam se vratila kuci u Makedoniju.Sad posle deset godina,cim sam dobila SSN otisla sam ovde u obliznji trgovski,usla u Sbarro piceriju i potrazila poso,popunila aplikaciju,imala kratki intervju i dobila poso.Jedini problem je bio sto ti ne daju vise od 15-20 sati nedeljno,a to nije dovoljno da platis rentu,pa sam isla tamo na poso a u medjuvremenu sam trazila nesto bolje i full time.I kao sto sam i prethodno napisala imala sam srece i nasla poso' koji sad trenutno radim.I plus subotama idem jos uvek u piceriju da odradim koji sat.Tako da mislim ako je neko voljan da radi bilo sta(samo da je zakonito)naci ce posla.Sa druge strane imam poznanicu koja je ovde u Americi skoro 10 godina i nikad nije radila posto je cekala da joj verifikuju fakultet i trazi nesto sto ce raditi po struci.Ja evo dali je sreca ili nesto drugo u pitanju do sada nisam bila bez posla,a uvek moze i nesto bolje da izadje,ko zna??!!
Reply With Quote