Prvi posao..
Da se pohvalim.... U Chicago sam sleteo u petak oko 16 sati (23.septembra 2011.), a danas (26.septembar 2011.) u 9:00 sam poceo da radim.
Znaci od prvog koraka na americkom tlu do prvog radnog sata je proslo oko 65 sati!
Naravno, posao je za minimalac (za koji ja jos ne znam tacno koliki je, izmedju 7,5 i 8,5$, znacu vise one tamo srede za 9 dana kada primim prvi cek), ali je za mene pravi posao jer radim u srpskoj radnji gde se govori srpski jezik (bar meni nadredjeni menadzeri i vlasnici) a s obzirom da ne znam engleski jezik, to je za mene odlicno za pocetak. I moja zena treba da pocne da radi na istom mestu za par dana.
Kao sto je vise forumasa ovde pominjalo (dreamerns) glavna stvar za nalazenje posla je preporuka. Desilo se da su se oslobodila neka radna mesta i da nas je prijateljica preporucila, tako da smo jos pre poletanja za USA znali da nas ceka posao (ja nisam mogao da verujem, i dalje ne verujem iako sam danas odradio prvih 8 sati). Za prvu nedelju sam rasporedjen za 50 sati.
Ne predstavlja problem ni to sto jos uvek nemamo SSN, samo sam menadzerki dao pasos sa vizom i pecatom udarenim na aerodromu...
Naravno, vecina ne bi prihvatila posao za minimalac, ali posto sam
ja svestan svojih ogranicenja zbog neznanja jezika, nemam zamerke...tako da ako sve bude u redu, uskoro cemo uzeti neki stan, mada nas prijateljica uopste ne pozuruje, a kako cemo raditi u razlicitim smenama i necemo se mnogo sretati u stanu...
Sto neko od forumasa skoro napisa, imao sam vise srece nego pameti...