[QUOTE=mijan;25511]Pitanje je i sta se podrazumeva pod redovnim skolovanjem a sta pod vanrednim skolovanjem?! :blink:
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine.
Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize!
Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima![/QUOTE]
Ne mesaj babe i zabe.Uslov je redovno zavrsena cetvorogodisnja skola,njih definitivno ne zanima da li si zavrsio visu ili fax za 2 godine,5 ili 10 godina.
U slucaju tvog prijatelja on ima prava na prijavu jer ima zavrsenu Visu posle trogodisnje.
|