View Single Post
Staro 13.10.2011, 23:28
outer_space outer_space je offline
Drug član

Datum prijave: 25.10.2010
Nepromenjeno

@mijan ja sad kad sam pogledo DSP-122 obrazac (stavku 6 EDUCATION) moze se zakljuciti da su oni jasno razgranicili nivoe obrazovanja uvodjenjem dodatnih opcija Advanced degree (diploma nase vise skole) i Vocational school (diploma nase 3-god. srednje skole). po meni svi koji apliciraju sa visom skolom kod popunjavanja prijave (ENTRY FORM) treba da odaberu stavku High school degree (posto Advanced degree opcija ne postoji), a u slucaju da budu izvuceni u DSP-112 obrascu odaberu opciju Advanced degree kao najveci stepen obrazovanja i dole u tabeli hronoloski unesu skole koje su zavrsili pocevsi od najveceg stepena obrazovanja do osnovne skole. u tvom slucaju bi uneo u koloni Name Of Educational Institution: Advanced (High) school of mechanical engineering, adresu u bgd, itd. medjutim, ljudi koji su zavrsili strukovne studije (po novom sistemu obrazovanja) na nekom fakultetu kao sto je tehnicki fakultet univerziteta u novom sadu (u beogradu fakulteti nisu organizovali strukovne studije, sem fon-a) mogu kod apliciranja (ENTRY FORM) izabrati opciju University degree i kasnije u DSP-112 obrascu navesti ime fakulteta odgovarajuceg univerziteta, dok diplomu samo naznace kao Undergraduated. ja jos nisam apliciro za ovu godinu, ali sad znam kako cu posto je moj slucaj identican tvom (druga skola je u pitanju samo). ovo su sitne smicalice koje mogu da posluze tvrdnjama necijeg pokusaja davanja laznih informacija, nazalost.

EDIT: Other opcija je ponudjena da se navede neki kurs ili zanat koji je aplikant pohadjao.

Last edited by outer_space; 13.10.2011 at 23:35.