[QUOTE=caspero;25563]4 razreda srednje ( gimnazija ) i jos 2 godine vise ( nastavnik ).....[/QUOTE]
Ako se ne varam u jednom od prvih postova si napisao da si prilikom online priave... To znaci da si se ti vec prijavio, jel tako? Ako jesi ja onda iskreno ne vidim cemu tolika diskusija. Ova tema je analizirana toliko puta i nijednom, ali nijednom nije nadjen odgovor na koji bi svi ostali clanovi mogli da kazu: "To je to, tema zatvorena."
Posmatrajmo situaciju ovako, Boze zdravlja tebe izvuku. Skupis sva dokumenta koja mozes i odes u ambasadu. Napisao si university course i izvadis diplomu vise. Oni kazu ili ok ili ovo nije univerzitetska diploma. U tom momentu ti kazu ili odbijen si, u sta ja licno cisto sumnjam, ili kazu daj nam diplomu srednje da bi ispunio minimalan uslov. Ti tada izvadis diplomu i oni u tom momentu vide da si zavrsio cetvrtu godinu vanredno. Opet ili kazu ok, to je sve sto nam je trebalo, ili kazu zao nam je, ali ne ispunjavas minimalan uslov posto cetvrti stepen zavrsen vanredno ne priznajemo. Opcija radnog staza je tek nesto sto nije moguce odgovoriti u par recenica, jer ne verujem da ce se naci dve osobe sa istom skolom i istim radnim stazom u istoj firmi na istom radnom mestu. Pa smo tako prepusteni poluobjektivnoj analizi sluzbenika i konzula u ambasadi sto nekime moze itekako da koristi, a nekima nazalost i ne...
Poenta mog posta je sledeca. Veruj mi ja tebe razumem. Samo Bog i ja znamo koliko sam u proteklih nekoliko meseci proveo vremena na internetu trazeci odgovore na svoja pitanja. I pogodi sta, nisam ih nasao... Ako te izvuku, jedina dilema koju ti treba da imas je da li ces da pokrenes ceo proces ili ne. Ako udjes u proceduru, sto pretpostavljam hoces, doci ces do ambasade i onda dobiti odgovore na svoja pitanja. Ponavljam, dobices odgovore na sva pitanja, oni nikad omanuli nisu :;D: Mene ako pitas, da sam bio u tvojoj situaciji i da su me na intervjuu odbili najvise bih zalio na ovim danima uzaludno provedenim trazeci odgovor na pitanje koje mozda odgovor nema, ali opet to sam samo ja...Poz