Iskreno ja mislim da ovi podaci o obrazovanju u prijavi nisu neka bitna stavka. Zasto? Smatram da je ona dodata zbog same njihove statistike o obrazovnom statusu dobitnika i sluzi za njihove analize i statistike. Kada sam ja poceo da se prijavljujem toga nije bilo u obrascu prijave i zato smatram da je toliko bitno davno bi bilo ubaceno, nego im je to samo prvo filtriranje dobitnika i statistika. Prava forma i ozbiljnost su u obrazcu koji se salju nakon izvlacenja pa su tu i ponudili raznovrsniji tip opcija za obrazovanje zeleci da upisemo ono sto zaista mozemo dokazati. Mislim da ove podatke o obrazovanju u prijavi nemaju neku vaznost. Cim su stavili da mozes izabrati opcije koje te automatski diskvalifikuju tipa srednja trogodisnja,strucna trogodisnja to je samo neka statistika. Svakako da treba izabrati ono odgvarajuce za sebe od opcija ali cisto sumnjam da ce u ambasadi nekoga da odbiju zbog toga. Oni ce traziti da dokazes ono sto upises u DSP-122 obrascu kao zvanicnom obrascu po kome ce voditi proceduru i zbog toga ako nalupas nesto bezveze za obrazovanje mislim da te mogu odbiti ali da odbiju zbog podatka u samoj prijavi to tesko (mislim na obrazovanje ne na neki licni podatak tipa godina rodjenja, ime itd.).
Last edited by jovke; 17.10.2011 at 23:17.
|