View Single Post
Staro 29.10.2011, 18:59
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki Prikaz poruke
Sve to zavisi gde planiras da zivis kad dodjes ovamo,prva zgrada do mog radnog mesta je Lincoln tech univerzitet - oni daju kurseve trajanjem od 3 meseca pa do redovnih casova trajanjem 3-4 godine.Najtrazenije zanimanje trenutno je medical billing,i kompjuterske struke.Cena kursa sto ja hocu da uzmem je oko 3000 dolara,ali to planiram da platim na rate(mozes da placas i 3 godine-znaci oko 50-60 dolara mesecno).Neke kolege sa mog posla su mi rekli da imas mogucnost da ucis i uzmes sertifikat i online,isto tako da potoje drzavne agencije i biblioteke sto ti daju neke od tih kurseva besplatno.Zato jos uvek nisam preuzela nisto htela sam da proverim i takve opcije.Da postoje i firme sto nude trening,ali ti placaju minimalnu satnicu za tvoj trud.Kad smo dobili vize u pasosima,u ambasadi su nam dali ovu stranu,kao prirucnik za zivot u Americi,i tu mozes da nadjes korisne stvari
:http://www.welcometousa.gov/
Hvala na odgovoru. Gledao sam sad ukratko katalog za Lincoln. Ono sto mi nije jasno za course description navedeno je recimo za jedan od programa sledece:
DAY/EVENING PROGRAMS
day . . . approximately 62 weeks (including holidays and scheduled breaks), 1350 instructional hours, 69.5 total credits*
eve . . . approximately 59 weeks (including holidays and scheduled breaks), 1350 instructional hours, 69.5 total credits*
Nigde ne pise kojim intenzitetom odnosno koliko cesto ide ta nastava i da li je moguce recimo preko dana raditi a uvece pohadjati sve to?! Ne vidim nigde cene za neki od programa? Na sta se odnose ovi total credits?
Reply With Quote