View Single Post
Staro 06.11.2011, 17:19
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Podaci o trogodisnjoj skoli nisu laz, ambasade su u nekoliko navrata ponovile to pravilo i jedan nas clan iz Makedonije je postovao video u kojem konzul sve to objasnjava.

Cestitam na vizi, ali ako nisi imala potrebno iskustvo onda si radije izuzetak nego pravilo.
Bilo da je izuzetak ili pravilo mislim da je doslo vreme kada treba biti jako obazriv kakve informacije treba objaviti na forumu iz prostog razloga sto iza tih informacija ne stoji nista drugo nego necije licno iskustvo, a svaki procesuirani kandidat je prica sam za sebe. Neko ce procitati post clana MIA i bez ikakvog razmisljanja uci u ceo proces, a onda ukoliko nazalost bude odbijen nece moci da u ambasadi uperi prstom u nju i kaze: "Ali meni je receno da je trogodisnja skola 1000% dovoljan uslov."

Ova diskusija oko trogodisnje/cetvorogodisnje skole ocigledno kraja nema i ja razumem ljude. Isto tako mislim da ni ja ne bih bio nista drugaciji. Da imam trogodisnju skolu, prijavio bih se pa ako prodje prodje, ako ne Boze moj, bar sam probao. Ali to sam ja. I ja bih u toku celog procesa upozoravao samog sebe koliko rizikujem, pa otud ni razocarenje ukoliko budem odbijen ne bi bilo veliko. Ali kada ljudi, koji imaju takvu dilemu, procitaju post koji kaze da ce 100% dobiti zelenu kartu oni vise ne cuju niti zele da cuju nista drugo.

Molba za moderatore: Pokusavao sam da nadjem jedan stari post, ako se ne varam, napisan od strane clana iz Makedonije. To mu je jedan od poslednjih postova u kome je napisao da je odbijen zbog srednje trogodisnje skole. Posle toga se nije pojavljivao na forumu. Mislim da bi izvlacenje takvog posta iz imalina pokazalo da nazalost uvek postoji mogucnost da trogodisnja skola nece biti dovoljna.