View Single Post
Staro 26.01.2012, 16:49
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=mario1989;26949]Ovako ja se planiram prijaviti ove godine na lurtriju pa imam par pitanja:
1)kakve su mi uopce sanse da dobijem kartu (ako netko zeli moze mi prikazati i u omjeru)?
2)negdje sam procitao da svaka drzava dobiva postotak koliko iz te drzave moze ljudi dobiti kartu(primjer:ja sam iz Hrvatske i ako nas se prijavi npr 100 iz Hrvatske i ako npr. Amerikanci daju 100 karata za Hrvatsku, znaci li da svi mi koji smo se prijavili u Hrvarskoj dobivamo zelene karte?).
3) da li kad jednom dobijes zelenu kartu zauvijek si gradjanin amerike ili nakon nekog vremena prestaje vrijediti zelena karta?
4) ako me izvuku za kartu znaci li to da odamh moram sredjivati papire ili mogu raditi dokumete ili sto vec treba npr. za 5,6 godina(ja bi ako mogu birati htio poslije faksa)
5)i za kraj da li je uopce tko dobio zelenu kartu sa ove stranice?

molim vas ako nije problem odgovorite mi na pitanja a, ne kao na nekim forumima gdje me salju gdje mogu naci odgovore pa trebam trolati po 10 stranica za odgovor[/QUOTE]

Zdravo mario1989. Da si se malo potrudio, mogao si i sam pronaći odgovore na sva ta pitanja ovdje na forumu. Ali evo, kao odgovor na 1. i 2. pitanje na ovoj temi [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=996[/url] imaš statistiku kroz nekoliko godina, iz toga možeš izračunati kolike su ti šanse.

Koliko sam upućena, u USA moraš ući mislim najkasnije 6 mjeseci nakon dobivanja Green card (neka me neko ispravi ako nisam u pravu, ali možeš i sam pronaći na forumu), ali svakako ne nakon 5, 6 godina.

Forumaši koji su dobili zelenu kartu uglavnom imaju taj podatak u svojim potpisima.

U svakom slučaju, neka ti ne bude mrsko, prečešljaj forum, naći ćeš sve odgovore. Ako si zbilja zainteresiran, neće ti biti teško pročitati ni 110 tema, a ne samo 10 stranica.

DV 2020