Novi optimisticki clan!
Danima vec citam ovaj kompletan forum a zanimljivo je da se nisam jos ni prijavio tj. nisam znao za sav ovaj cirkus do pre 7-8 dana. Planiran da se sa suprugom i cerkom prijavim u oktobru i nekako sam cak ubedjen da ce sve biti kako treba tj. da cemo biti izvuceni. Takav optimizam me prat vec 50-godina (tj odkako sam se rodio) i vecinom sam bio u pravu zbog toga.
No, ako je neko od svih vas, podrobno procitao sve sto su, izmedju ostalog, i svi dobitnici GC pisali jos dok nisu dobili, zakljucio bi sledece:
1. Dobijanje samog broja kod izvlacenja ne garantuje da ces i dobiti GC posto posle tog dobijanja slede jos mnooogo druge aktivnosti.
2. Prava selekcija (izbor) dobitnika se vrsi posle slanja dokumenata u Kentaki, gde "komisija" pregleda sve dokumente i "tipuju" one za koje misle da su ozbiljni i da ce nastaviti proces do dobijanja GC
3. Zna se da se "izvlaci" 1000.000 brojeva a ne 50.000 zbog prve selekcije u otpadanju. Ono "tipovanje" sa strane amerikanaca u Kentakiju ili gde vec, je pokusaj osiguranja 50.000 brojeva tj. viza koje ce biti dodeljene (za Evropu 20.000) jer...
4. Krajnje placanje troskova vize se vrsi neposredno pre njenog dobijanja, dakle tek na intervjuu u ambasadi.
5. Sta mislite koliko hiljada ima onih koji su sve uradili, prosli sve faze a da na kraju nisu otisli u ambasadu i finalizirali dobitak GC??? Siguran sam....jako puno. Prema tome ispada da se ne moze na taj nacin obezbediti 50.000 ulaza tj. GC-ova. Kako ipak uspevaju (ako uspevaju) da odrze taj broj, to ne znam ali u svakom slucaju kad neko odustane pred samo dobijanje vize, mislim da ne postoji nacin da se to dopuni (posto je vec proslo godinu i kusur dana).
6. Da se malo osvrnem na pisanje o "kradji podataka"...Naime, pre 7 godina sam bio u nekom Internet poslu koji se, kao i svi drugi, bazira na ukljucenju novih clanova. Kako do novih clanova??? Pa Internet je bogatstvo! U pocetku sam otvarao oglasnike kao i razne druge starnice i sa copy paste vadio svaki zivi email na koji sam naisao...pa kad nekom na email nesto saljem, saljem 1 po 1 email...pa ti yahoo ogranici slanje, pa otvaras drugi email i sl. Kroz neko vreme sam otkrio da postoje programi za to (jedan od tih je Email Spider) koji recimo iz odabranog kontinenta, ili drzave, ili grada, vadi SVE emailove i uz svaki daje citavu listu podataka o vlasniku. (a sta kazete). Onda sa drugim programom gde ubacim ove emailove, proverim koji su validni a koji ne- tu otpadne ogroman broj, a onda sa programicem za masovno slanje emaila, posaljem nekih 1000-2000 emailova na sat. Ne treba se cuditi otkud nekome tvoji podaci kad ih non-stop sejes po Internetu. Jedna od opcija je da se uzme bilo koji sajt i samo iz njega povade svi podaci koje sadrzava. Sad...neke firme imaju zastitu pa sem par glavnih emailova ne mozes dobiti ni 1 drugi, a neke ne...pa ih tu "navatas" par hiljada.
Ljudi, sve pretpostavke su gubljenje vremena i "mlacenje prazne slame". Bazirajte se na cinjenicama, izjavama ljudi koji su dobili i prosli celu fazu dobijanja GC I ZDRAVOG RAZUMA.
Eto toliko od mene za 1. post...tu cu biti jos najmanje 2 godine dok ne dobijem GC pa cemo se druziti.
|