View Single Post
Staro 12.03.2012, 18:24
Amerashi's Avatar
Amerashi Amerashi je offline
Drug član

Datum prijave: 07.03.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
Dajte ljudi, uozbiljite se! Šta pričate, kakvo slanje novca poštom u koverti? Obična pošta je nesigurna, i preporučena je nesigurna (dešava se da se i ona izgubi - lično iskustvo), a svejedno preporučenu pošiljku moraš predati otvorenu u pošti, baš zato da se ne bi slao novac i sl. Dakle, ta opcija je ilegalna. Osim toga, manji je rizik sakriti novac u čarapu, ako ste već avanturistički raspoloženi.
Nego, fino, k'o i sav ostali svijet (niste prvi koji će prenositi lovu) - ima procedura, ispoštuješ je i mirno spavaš.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Ne znam kako je za ameriku ali ja sam sebi slao novac iz austrije u bosnu, a par godina ranije u suprotnom smeru... 15 evra provizija do 5k evra, pa od 5-10k je 30 evra. Banka primaoca ne uzima dodatnu proviziju ako pristigli novac stoji duze od 3 dana na racunu. Valjda je slicno i sa americkim bankama. U koverti nikad ne bih slao novac... bolje i paypal u bosni ili madjarskoj da otvoris pa da aploudujes tamo novac.
Pa da najbolje je preko neke agencije za prenos novca jer su oni najsigurniji a i najbrzi . a bolje je platit malo agenciji nego biti u strahu citavo vrijeme.
Reply With Quote