Citat:

Prvobitno poslao korisnik  steficacvek

Ja se mucim i dalje sa nostalgijom. Koliko sam se rugala tim ispraznim frazama nase dijaspore dok sam zivjela u BiH, toliko sam sad u istom sosu. Dzaba, koliko god se borim, jace je od mene. Nedostaju mi prijatelji i taj drustveni zivot. Iako je sve to drugacije i dole, barem znas da su ljudi koji su ti dragi i znace ti mnogo tu na korak od tebe. Ovdje jos nisam upoznala nikog da izgradim tako blisko prijateljstvo. Ima izlazaka, i druzenja ali nije to to. Velika je borba izmedju racionalnog i emocionalnog. Znam zasto sam ovdje i ne planiram se vracati (ne u bliskoj buducnosti). Iskreno da je politicka situacija u Bosni drugacija, sumnjam da bih ikad dosla ovamo, imala sam fin posao, ok perspektivu, manje vise ispunjen zivot. Ali te stvari koje ti se desavaju ispred ociju a ne mozes uticati na njih, e sa tim nisam mogla da se pomirim. Tako da dok se situacija ne promjeni, ja znam zasto sam ovdje. 

| 

slusam stalno kako ljudi pricaju o tome i ne znam sta da mislim. u trenucima kad mi se sve smuci, pomislim, ma bre necu vise da vidim nikog odavde, odoh negde i ne vracam se, a znam da ce mi svi ipak nedostajati. ali jedna stvar jeste tacna, a to je da ovde vise ni to druzenje nije kao sto je bilo, posebno sto smo vec u godinama kada se ljudi vencavaju, prave decu, pa se polako rasipaju, da bi se sastavili oni sa porodicom.mi ostali, sto nemamo, sto bi se reklo ni kuceta ni maceta, vidjamo se tako vise od muke. sve neke isprazne price, ispricane po sto puta iz proslosti, buducnost niko ni ne pominje. eventualno gde cemo na more, to se ni za zivu glavu ne propusta 

uvek je tu neki alkohol da sve to deluje zanimljivije. kad odem u grad, opet isti ljudi, sve isto. sve zaposlen moj do mojega sto je svaku noc za sankom do ujutru. pitam se kakva zanimanja i poslove izmisljaju. ponekad imam utisak da se multipliciraju, majke mi, da im se slucajno ne desi da propuste nesto zanimljivo. a obicno se nista i ne desi. svi mucimo neku muku, a pravimo se da nam je dobro. 
valjda bi najidealnije bilo da smo 6 meseci "tamo", a 6 kod kuce. pa taman da mi nedostaju onoliko, znam da ce doci i dan kad cu "pobeci" nazad od dosade. 
obrisa mi se zakljucak.. sad ne znam ni sta sam napisala. o boze.. 

uglavnom, ovo je trenutno stanje, ali ko zna koju cu pricu pricati jednom kad odem..