Tema: Nova tema e!
View Single Post
Staro 24.04.2012, 22:06
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lucky Prikaz poruke
Sve je pitanje sta ko zeli. Sto neko rece, napunim kolica i ne gledam cene.OK
Nova kola, LCD televizori, IPAD-i, I phone-ovi sve je dostupno i lako se pribavlja. Super.

Nasmejem se jednom mesecno i to gledajuci nesto na netu... Isprazne i glupe price u firmi...van nje - samo koliko je ko sta stekao ili sta je novo kupio.
Moj kum koji ima decu od 5 godina vec sad razmislja gde da se preseli da bi oni isli u odredjenu skolu jer ako ne krenu dobro od starta onda nista ni od faksa ni od buducnosti za njih??? 5godina eeeeej!
Sina izvedem svaki dan napolje...shetamo po lepom naselju, dosta zelenila, jezero...samo nema ljudi....nikad....naravno ni dece....poneki pas izasao da pishki i njegov vlasnik....pa brzo nazad u stan. Da se ne propusti neki "reality show".
Mi planiramo povratak.

Dzukele - "Amerika amerika....gomila klovnova"
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Siberian Prikaz poruke
Mislim da poneki ljudi (ukljucujuci sebe naravno)neznam mozda josh neko ali nece da se izjasni, nemoze da prihvati taj nacin zivljenja, kuca posao, svi se prave dobri i nasmejani a u stvari svako gleda svoje dupe i agresivno sebicno samo misli na sebe pa posle na druge, to je ta individualnost koja je me je uvek nervirala ono kao jebes druge ja sam najbolji, najlepsi, i ja cu da uspem, ja mislim da se evropske zemlje po tome dosta razlikuju i da su mnogo bolje po tom pitanju ne bas nemacka ali mozda norveska, danska, finska.
Na žalost, ne mogu pričati o životu u USA, ali jako dobro poznajem život na Balkanu. Evo čitam ove postove, pa mi nije jasno o čemu govorite...

Materijalizam - nije sve u životu, ne treba mu robovati, ali lijepo je moći sebi priuštiti i auto i LCD televizor i druge stvari. A ako čovjek nije "materijalni tip", može otići na neko putovanje, ili štediti djetetu za fakultet. Ili pokloniti novac nekome kome je potreban (zašto ne?). Novac ne mora automatski značiti egoizam, pohlepu i površnost. Novac je sloboda, a onaj ko ga ima odlučuje hoće li ono što uradi s njim biti plitko ili značajno.

A ovdje su priče po firmama, s druge strane, vrlo intelektualne - gdje je nabolje nadograditi nokte i otići na frizuru, ko se s kim posvađao, ko je s kim raskinuo i, naravno, bistri se politika. Cijene svakodnevno rastu, plate iste ili niže, svi šute i trpe, a uskoro ni za kruha neće imati.

Čovjek planira budućnost svom djetetu koje ima 5 godina. Sretnik, ako mene pitate. Naša djeca ovdje ni nemaju budućnosti, bar ne dostojene čovjeka. Sistem vrijednosti je totalno izopačen, na cijeni su kriminal, laktanje, štele; poštenje, inteligencija, sposobnost su zaboravljene vrline.

Reality show se gleda, kažeš. Ne znam imaš li naše kanale i pratiš li ih. Ako nije na programu reality show, onda je turska sapunica. Ako nije ni to, onda je politička emisija. Nema više obrazovnih programa. Da nije kablovske i kanala kao National Geografic, History i Discovery, ne bi se ni isplatilo držati tv prijemnik u kući.

Ljudi nasmijani... Ja sam skoro i zaboravila kako to izgleda. Dođem na šalter, a namrgođeni službenik, koji prima platu u visini minimalno dvije prosječne u državi, samo što me ne mršne. Šalje me da platim taksu "đe gori vatra" (to bi bio platni promet pored spomenika Vječna vatra u Sarajevu). Šta god ga pitam - ne zna on ništa, on samo zaprima zahtjeve.
Ima more primjera, na žalost...

I ovdje ljudi misle samo na sebe. Samo su pri tome još i neljubazni, neodgojeni i sa poremećenim sistemom vrijednosti.

Svako ko ima mogućnost da bira gdje će živjeti treba izabrati ono mjesto gdje će se dobro osjećati. Iako sam ovdje rođena i većinu života sam provela ovdje, mislim da na ovoj planeti ima i puno ljepših mjesta boljih za kvalitetniji život.
Ironično je to što toliko nas sanja o tome da odseli u USA, a neki kojima je život tu mogućnost pružio, bi radije bili ovdje.

U svakom slučaju, sretno svima!

DV 2020
Reply With Quote