Citat:
Prvobitno poslao korisnik Smith6000
...ako nisu uveli ogranicenja za onih 10 zemalja 2004, ne verujem da ce uvesti i za Hrv i njenih 4.5 milion stanovnika. Posto ne volim da provedem vise od 2 sata u avionu, Europa je booooljaaaaa! 
|
To se i ja nadam, međutim to je više političko pitanje. Npr. ne bi me čudilo da konzervativci koji su trenutno na vlasti u Velikoj Britaniji uvedu ograničenja za Hrvatsku kako bi mogli reći da su ograničili imigraciju iz Unije, a što im svake godine imigrira pola miliona Indijaca i Pakistanaca, e to nema veze

Jedna od prednosti Amerike je prekrasna klima. Uvijek sam se zamišljao u Phoenixu ili Tucsonu, ono prži sunce tokom čitave godine, ljepota. Kakve sam sreće, na kraju ću završiti na sjeveru Škotske i gledati sunce samo na internetu.

Npr. Velika Britanija ima super socijalne programe: ako si nezaposlen, imaš naknadu za nezaposlenost, ako uz to nemaš svoj stan, imaš naknadu za stanovanje, ako si bolestan, imaš naknadu što si bolestan, ako si narkoman, imaš naknadu što si narkoman... I sve to bez obzira da li si radio prije, odnosno uplaćivao socijalno osiguranje. Zdravstvo je besplatno također za sve rezidente. Naravno, nije mi životni san biti na socijali, ali nije ni na odmet da se nađe ako zagusti

Zna li neko koje beneficije su aktuelne u Americi za imigrante bez prethodnog radnog iskustva, odnosno bez prethodnih uplata u sistem socijalnog, penzionog, zdravstvenog i sl.? Da li se samo svodi na food stamps ili i to zavisi od prethodnih uplata?