View Single Post
Staro 02.05.2012, 16:57
Ivana&Petar Ivana&Petar je offline
Član

Datum prijave: 30.04.2012
Nepromenjeno

Procitah u nekom od ranijih postova da ti treba dosta vremena ako vadis u Srbiji radnu vizu na osnovu LOE.Ako to radis u USA treba ti oko 15 dana i poslodavca ne kosta nista osim malo cimanja do institucije za ovjeru.Teoretski,poslije 3. ili 4. produzetka radne vize kod istog poslodavca,poslodavac moze da zatrazi permanentnu dozvolu i mozes dobiti gc,mada u praxi to tesko funkcionise...
Pozdrav Ivana Ina
Zasto Orlando...u proteklih 3 godine muz i ja smo razgovarali sa mnogim ljudima iz USA(ne nasima),googlali i prosle godine bili u NY i MIA.Miami nam se jako svidio i pozeljeli smo da neko vrijeme provedemo na Floridi.E,sad,mi smo realni i uvidjeli smo i to da svi hrle u Miami,a to znaci manje sanse za nalazenje posla...Iz pomenutih izvora smo zakljucili da je i Orlando super,a i blizu je.Moj muz je u hospitality menadzmentu i Orlando nam je djelovao kao dobro mjesto za pokusati(Disneyland,Universal Studios,SeaWorld...i oko 50 miliona turista godisnje) i klima nam bas odgovara...E,sad,kratko smo ovdje,djeluje kao grad mogucnosti,ali,vidjecemo...
Turisticka viza je b1/b2,ona traje duze,a I-94 je papir koji dobijas pri ulasku u USA i on traje max 6 mjeseci tj u USA mozes ostati max 6 mjeseci u komadu,onda moras izaci i mozes uci opet poslije nekoliko mjeseci(pozeljno 6 ili vise mjeseci biti van USA)...
Mi jos uvijek nismo konkurisali za Lutriju...
Reply With Quote