Evo da javim sto su mi rekli u ambasadi.
U vezi prevoda je onako kako mi je rekao sudski tumac, znaci originali se prevode na srednji prevod (u mom slucaju jer prevodim u makeodniji hrvatske dokumente, na engleski), znaci hrv na mak, mak na eng. Prevod se notarizira (tj. ovjerava kod notara -- javnog biljeznika, tako to mora ici u Makedoniji).
Takoder mi je potvrdeno da se u Makeodoniji iako mi zivimo kao stranci ovde 4 godine ne izdaju policijska i sudska uverenja za strance. Jos mi je to cudno (kako ce u ambasadi znati da nismo kaznjavani) ali ako tako kazu onda nam valjda nece to ni trazit.
Ovde treba samo jedna slika po clanu familije. Znaci ne dvije kao na drugim mjestima. Ali ja cu svejedno uzeti, za svaki slucaj. isto cu poneti i na zdravstveni pregled kako sam procitala s foruma da treba.
Muz je nosioc green carda a ima dva drzavljanstva. Rekli su mu da nije ograniccen da stavlja vizu u pasos zemlje preko koje je elligible vec moze birati u koji pasos hoce staviti vizu. To je super jer cemo onda imati vize u tri pasosa iste zemlje (za svaki slucaj da izgledamo sto normalnije na granicama)
Zanima me jedino sto na jednom od pasosa ima samo jos dve strane. Hoce li to biti problem za vizu? kolko strana zauzima americka viza?
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena 
U Americi od 3.12.2008.
|