Kakva nocna mora. Ja nisam dozivela nista tako ekstremno ali su cesto ljudi znali da mi dobacuju nesto na ulici sto me je jako nerviralo. 
Ako ovde sta ne postoji a to je nacionalna manjina. Kad dobijes drzavljanstvo Amer si, cesto i vise volis SAD od rodjenih Amera. Mada ima u popisu, koji jezik pricas u kuci i slicno. I popisuju sve, i Amere i strance, svi popunjavaju papire.. Jesu WASP velika vecina, ali ima ljudi sa svake tacke ove planete. Nekulturno je pricati o religiji, politici, mogu da te pitaju odakle si poreklom ali vec tvoje dete rodjeno u Americi ce da to poreklo zove "herritage". Evo sad im je glavni kandidat ispred republikanaca mormon. I to ce da progutaju svi republikanski evandjelisti. To je ono sto mi se svidja u ovom drustvu. Pripadnost necemu ne mora da te odredjuje kao osobu, tvoje sanse u zivotu. Sustina Americkog sna je da svi mogu da uspeju samo ako se dovoljno trude. Pa evo i prvi put u istoriji covek druge boje koze im je predsednik. I ne samo to, pre svega dete rodjeno od Amerikanke i oca stranca. Znaci ispunjenje snova je moguce. Svaki stranac u SAD sad moze da kaze, eto i moje dete ima istu sansu. Ako bude vredno i imalo srece, i ono moze biti sutra predsednik, a kamoli nesto drugo. 
Postoji na netu neki projekat o genetskim haplgrupama u Evropi. 
klikni. Ono sto se meni cini proucavanjem je da smo mi sa nasih prostora svi mesavina raznih naroda koji su nekad ziveli tui doseljavali se i kretali. Kao da je to bitno kakva je cija nacionalna pripadnost. Jel to treba da mene ili bilo koga drugog definise kao osobu? Ja mislim da ne. 
A jel poznajes licno nekog od te bagre? Jel bi mogao da ih identifikujes?