View Single Post
Staro 13.05.2012, 15:13
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Kakva nocna mora. Ja nisam dozivela nista tako ekstremno ali su cesto ljudi znali da mi dobacuju nesto na ulici sto me je jako nerviralo.

Ako ovde sta ne postoji a to je nacionalna manjina. Kad dobijes drzavljanstvo Amer si, cesto i vise volis SAD od rodjenih Amera. Mada ima u popisu, koji jezik pricas u kuci i slicno. I popisuju sve, i Amere i strance, svi popunjavaju papire.. Jesu WASP velika vecina, ali ima ljudi sa svake tacke ove planete. Nekulturno je pricati o religiji, politici, mogu da te pitaju odakle si poreklom ali vec tvoje dete rodjeno u Americi ce da to poreklo zove "herritage". Evo sad im je glavni kandidat ispred republikanaca mormon. I to ce da progutaju svi republikanski evandjelisti. To je ono sto mi se svidja u ovom drustvu. Pripadnost necemu ne mora da te odredjuje kao osobu, tvoje sanse u zivotu. Sustina Americkog sna je da svi mogu da uspeju samo ako se dovoljno trude. Pa evo i prvi put u istoriji covek druge boje koze im je predsednik. I ne samo to, pre svega dete rodjeno od Amerikanke i oca stranca. Znaci ispunjenje snova je moguce. Svaki stranac u SAD sad moze da kaze, eto i moje dete ima istu sansu. Ako bude vredno i imalo srece, i ono moze biti sutra predsednik, a kamoli nesto drugo.

Postoji na netu neki projekat o genetskim haplgrupama u Evropi. klikni. Ono sto se meni cini proucavanjem je da smo mi sa nasih prostora svi mesavina raznih naroda koji su nekad ziveli tui doseljavali se i kretali. Kao da je to bitno kakva je cija nacionalna pripadnost. Jel to treba da mene ili bilo koga drugog definise kao osobu? Ja mislim da ne.

A jel poznajes licno nekog od te bagre? Jel bi mogao da ih identifikujes?

Last edited by vuxanne; 13.05.2012 at 15:19.
Reply With Quote