View Single Post
Staro 13.05.2012, 15:41
Pedjat87's Avatar
Pedjat87 Pedjat87 je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2011
US lokacija: New England, nadam se
YU lokacija: Podgorica, CG
Nepromenjeno

Zao mi je cuti da ti se to desilo, slicne stvari se svakodnevno desavaju u CG takodje.

Ono sto je u ovome interesantno od ovih sto pljuju po americi je da ''kad neko padne na ulici i treba mu pomoc- niko mu nece prici, ni osvrnuti se na tu osobu''. Dok su kod nas sve dusebriznici i da ce ti ovdje svako pomoci sto god ti treba. To je jedan od prvih argumenata kad se pomene Balkan-amerika tema. A daleko je od istine, makar u vezi nas.

Kao sto rece Vuxanne, amerika daje tu sansu, ako si vrijedan imas sanse da uspijes, niko ne garantuje, ali makar imas sansu. Ovdje kod nas si u startu osudjen na propast, tako da je bolje da ne pokusavas. Ja sam diplomirao prije pola godine i sad treba da nadjem pripravnicki da radim godinu dana. To je i prije jadno bilo placeno - oko 200 eura, a od sad se vise i ne placa, nego se potpisuje ugovor o volontiranju. Nasa divna Vlada nema para u budzetu za zaposljavanje mladih ljudi, a kada treba naci 20-30 miliona da se vrati kredit za neke ruske tajkune jer su dali garanciju za njihov kredit- onda se automatski nadju pare i zaduzenje. Sramota, ja sam odavno otpisao buducnost ovdje, gledam sto god mogu da ugrabih da pobjegnem odavde i da se ne osvrnem za sobom.