View Single Post
Staro 31.07.2012, 03:03
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oj1702 Prikaz poruke
Mene zanima da li je bolje prvo upisati master tj. da li bi neko tako lakse bio primljen, nego na phd. Konkretno, imam diplomu iz Beograda, TOEFL uradjen, GRE uskoro, pisma preporuke tj. profesore koji ce mi dati, manje vise i ono propratno pismo spremno, ali nemam nekog research iskustva, a tek ne radnog, pa ne znam kako bi to zvucalo u prijavi... Zato pitam da li je mozda realnije prijaviti se za master, ne pitam za novcana sredstva jer tu dobro razumem razliku u konkurisanju za jedno i drugo, nego generalno... Isto tako znam da na master primaju upola manje ljudi... Hmm, ne znam sta mi je ciniti! Pomoc!
Moje licno misljenje je da profe vise vole kad im se neko prijavi na PhD. Tu se "robuje" od 4 do 8 godina a MS studenti prolete za 2 godine, retko objave nesto epohalno. A od PhD studenata imaju vise koristi. Naravno zavisi koja si struka i gde se prijavljujes.

Na koji faks ciljas? Prijavi se na vise mesta ako imas finansija i obrati paznju da mozes da istom univerzitetu za iste pare da se prijavis na vise departmana, na mom je moglo na 3 razlicita za iste pare.

Ima sve svoje prednosti i mane. Kao PhD kad budes isla na H1B ne zanima te koliko je "cap" kao MS ides na lutriju za H1B. Kao MS brze dodjes do posla jer je skola kraca.
Reply With Quote