Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA
Studenti sa J1 vizom imaju obezbedjene poslove pri dolasku u USA. Nakon nekog vremena, kad se uklope, a i to zele nadju eventualno jos jedan.
Studenti sa J1 vizom imaju obezbedjen smestaj koji ne placaju i znaju gde ce spavati od prvog dana po sletanju.
Sa ovom vrstom vize sletis na aerodromu i - snalazi se. Ooooogromna je razlika u tome. Nisu mi ni na kraj pameti "dobri" stanovi i kola posto je tesko bilo kakav stan naci bez kreditne istorije.
Ta tvrdnja da nije uopste tesko mi je, blago receno, neozbiljna. Tesko je i da odes sa $20k
|
Ja ne znam kako je kod vas, ali u Hrvatskoj i Srbiji većina studenata na tom programu si bira opciju da sami nalaze posao i smještaj, jer tako mijenjati poslove i naći si smještaj koji im odgovara. Osobno ću i sam uzeti tu opciju. Bez osiguranog smještaja i bez posla. Dečki i cure su silazili na aerodrom, nitko ih ne bi dočekao. A uvjet agencije je da ponesu sa sobom 800$ džeparca... Toliko o tome da je teško. Teško bi bilo onome tko bi čekao na posao u struci pola godine, umjesto da u međuvremenu pere negdje suđei konobari uz jeftin smještaj.