Nisam siguran da postoje takve agencije... Sto se tice zaposljavanja, ovde su prilicno rezervisani prema ljudima ciji background ne mogu da provere. Recimo, ja sam naglasio svom sefu da trazim entry-level poziciju iako imam iskustva (pripravnik), pa me je verovatno zato uzeo u obzir. Sto se tice toga da te neko zaposli dok si jos tamo, za to moras da budes jos veci srecnik nego sto sam ja. :-P
Sumnjam da ce te neko zaposliti (ne TEBE, nemoj pogresno da me shvatis) bez intervjua, oci-u-oci, itd... Mozes da pokusas, ali tesko. U svakom slucaju, dok ne stignes ovde (plus mesec dana da prodje papirologija), ti za njih jos ne postojis, nemas ni SSN (kao kod nas JMBG), a to o cemu ti pricas treba da se dogodi dok jos nemas ni vizu. Znaci, male sanse. Ali sam siguran da ako krenes da kopas, da ces iskopati neku organizaciju, ili ces naci nekog prijatelja on-line koji je spreman da ti pomogne ili sl.
Mislim da treba da igras, pa ako te izvuku, onda imas DOVOLJNO vremena do intervjua u ambasadi kada treba da im pokazes garanciju. Kao sto rekoh, ljudi su dobijali vizu sa samo email-ovima istampanim. Tako da, vredi...
Poslao sam ti email na adresu koju si ostavio na forumu. ;-)
|