Tema: Sss
View Single Post
Staro 25.09.2012, 14:21
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

[QUOTE=edinze;31428]Veliki pozdrav za sve iskusne forumase....mnogo citam,ucim od iskusnijih...od velike ste pomoci...nama koji o toj prici jako malo znamo...moje pitanje odnosi se na slijedece....moja zena ima zavrsenu medicinsku skolu,zavrsen volenterski rad sa volenterskom knjizicom i odjelima na kojima je imala praksu,te polozen drzavni ispit za medicinsku sestru. Meddjutim ona taj posao ne radi nego je vec jedanaest godina zaposlena u mupu u zenici...statistika...kakve su joj sanse tamo ukoliko bismo dosli obzirom da cemo se ove god prijaviti na lutriju...i kakve su meni sanse za zaposlenje imam zavrsenu gimnaziju,ali oko cetri godine sam u trgovini,sto kao trgovac,sto kao poslovodja poslovnih jedinica....unaprijed zahvalan na bilo kojem komentaru i odgovoru...veeliki pozz[/QUOTE]

Sanse za izvlacenje su vam oboma iste, faktor puke srece. A oboje imate cetvorogodisnju skolu, mislim da nema zime. Tvoja gimnazija je kao njihova srednja, npr moja sekretarica ima zavrsenu srednju, gomila nekih poslova ima samo to u zahtevu. Ali medicinske sestre ovde imaju fakultet tako da ako sam ja dobro upucena ona nece moci da radi u struci dok ne zavrsi neko doskolovavanje. A statistike ovde ima gde hoces, mozda joj se pre to iskustvo isplati.

Ovde masa ljudi radi nesto za sta nema skolu, mislim bas tu srednju. Strucne su im programi prakse (apprentship kako se vec pise) ili vocational technical schools ili neki segrtski kursevi tipa beauty academy (frizeraj i slicno).

A trgovina im je koliko mi se cini najveci biznis tako da tu nema zime. Samo sto se to poslovodja poslovnih jedinica ovde zove manager...

Samo se prijavite, nemate problem oko min obrazovanja...