View Single Post
Staro 05.10.2012, 23:12
bora bora je offline
Proteran

Datum prijave: 14.07.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nives1103 Prikaz poruke
Pozzz

Ima li tko preporuku gdje pogledati za poslove, stanove, dječje vrtiće online?
Većina postova je iz 2008./2009./2010., kakav je život u LA-u danas, koliko je recesija utjecala na pronalazak posla?

Hvala
nocni zivot je skoncentrisan oko sunset blv
imas jedan dobar klub zove se BOULEVARD 3 -potrazi ga na karti ili izguglaj
dosta ljudi idu na gay mesta /klubove jer je tu najbolja muzika
VIPER ROOM/HUSE OF BLUES /WHISKEY/CHATEAU MARMONT/SKYBAR/PURPLE LOUNGE itd su ti svi jako blizu jedan drugoga na sunsetu...nemoj da se iznenadis velicinim tih mesta -vecina je tipa dvosobnog stana u koji se nagura 1000 ljudi - after party ti je glavna zabava - jer se sve zatvara u 3 posle ponoci ali vec oko 2 ljudi beze kuci ili na afterparty -tokom nedelje je sve mrtvo ..znaci samo subota uvece ili evntualno petak ali je i to pod znakom pitanja...e sad muzika i zabava kad udjes u klub ..ameri su rezervisani -veoma povrsan kontakt sa njima ako uopste i bude - uglavnom najbolje ide sa strancima/turistima u LA-ju -upoznavanje ili nesto vise ...muzika ti je tipa disco iz 70-tih i 80 -tih godina nesto roka iz 90-tih (american idol gluposti)
pice papreno skupo /ulaz isto svuda deru pa otkidaju...rekoh vec par puta opsti utisak o nocnom zovotu u amricikim gradovima je totalno bezveze -bez sadrzaja i ideje -
posao zavisi- par profesija se drze dok ih ne otakce (na primer IT- sad ce da me pljuju It-evci zbog ovog )ostalo cimanje isto kao u Hrvatskoj -plate beda uglavnom osim ako nemas neku semu za ekstra sa strane -baksis ili ''ugradnja ''-imas neke druge profesije za koje treba americka skola -navodno medecinskom osoblje se dobro placa premda sam upoznao tone medicinarki koje jedva orezivljavaju u la-ju..sve ti zavisi od srece izgleda -nista znanje i jos maje diploma ovde neznace --upoznah jednu spanjolku u LA koja nije imala ni vize ni znanja engleskog ali je dobila posao i sponzorstvo od jedne turisticke agencije i ok platu -isto nekog like iz beograda koji radi neki biznis sa nekretninama ( nije agent )-ide mu bas dobro - tu kombinaciju cuvam za sebe kad budem opet isao u LA pa i ja da radim isto
Reply With Quote