View Single Post
Staro 29.10.2012, 10:48
LoLa Galland LoLa Galland je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oki9 Prikaz poruke
lola
jesi li procitala ovu temu od pocetka ili neku drugu temu na forumu...mozda eventualno ukucas u pretragu kljucne reci pa procitas to sto te zanima?
Evidentno da te mrzi ili nemas vremena, pa ajde da ti odgovorim..

partner (nevencani - decko, devojka, verenik, verenica, imaginary friend etc) ne dobija nista, ako tebe izvuku. A kada tebe izvuku, pa ti zelis da povedes i njega/nju onda se lepo vencate a ti javis u kentaki konzularni centar promenu svog bracnog statusa i oni to pribeleze i dodaju njegova/njena dokumenta koja im ti posaljes...ili javis u ambasadu da dovodis i njega/nju na intervju i takođe posalješ dokumenta naknadno (a pre samog intervjua)

ako pod partnerom smatrs supruga/suprugu, nju/njega si vec trebao da uvrstis na svoju prijavu, pa bi samim tim od samog starta bio/bila uvrsteni u proces, no ..nikad nije kasno.

kako god, i ko god ti bio partner u momentu izvlacenja...imaćeš barem godinu dana da smisliš da li ćeš se venčavati i šta ćeš raditi...
do tada, predlazem da prelistas malo forum...čisto radi reda..
pozdrav i srećno na izvlačenju
nisam pisala cisto jer sam lijena traziti, trazila sam, ali vidis tvoj odgovor je opsiran no nije mi rekao nista
sve je meni jasno da se to javlja ambasadi, i koji su koraci.. ali sta suprug time dobiva??
jednaka prava, radnu dozvolu? ili restrikcije, u smislu smije tamo boraviti?
svi pisu da se moze, da se samo lijepo javi, ali nigdje nisam naisla na odgovor..