Citat:
Prvobitno poslao korisnik oki9
lola
jesi li procitala ovu temu od pocetka ili neku drugu temu na forumu...mozda eventualno ukucas u pretragu kljucne reci pa procitas to sto te zanima?
Evidentno da te mrzi ili nemas vremena, pa ajde da ti odgovorim..
partner (nevencani - decko, devojka, verenik, verenica, imaginary friend etc) ne dobija nista, ako tebe izvuku. A kada tebe izvuku, pa ti zelis da povedes i njega/nju onda se lepo vencate a ti javis u kentaki konzularni centar promenu svog bracnog statusa i oni to pribeleze i dodaju njegova/njena dokumenta koja im ti posaljes...ili javis u ambasadu da dovodis i njega/nju na intervju i takođe posalješ dokumenta naknadno (a pre samog intervjua)
ako pod partnerom smatrs supruga/suprugu, nju/njega si vec trebao da uvrstis na svoju prijavu, pa bi samim tim od samog starta bio/bila uvrsteni u proces, no ..nikad nije kasno.
kako god, i ko god ti bio partner u momentu izvlacenja...imaćeš barem godinu dana da smisliš da li ćeš se venčavati i šta ćeš raditi...
do tada, predlazem da prelistas malo forum...čisto radi reda..
pozdrav i srećno na izvlačenju
|
nisam pisala cisto jer sam lijena traziti, trazila sam, ali vidis tvoj odgovor je opsiran no nije mi rekao nista
sve je meni jasno da se to javlja ambasadi, i koji su koraci.. ali sta suprug time dobiva??
jednaka prava, radnu dozvolu? ili restrikcije, u smislu smije tamo boraviti?
svi pisu da se moze, da se samo lijepo javi, ali nigdje nisam naisla na odgovor..