Citat:
Prvobitno poslao korisnik Hertzog
Ako nije tajna kolia je cena stana u Kvinsu cca...? Kolike su rezije mesecne na isti?
|
Načelno u Q ima svega i svačega - zavisi od pozicije, od veličine stana, od gomile nekih drugih faktora...sve to kreira cenu. Bolje od ostalog se kotiraju Forest Hills, Astoria, možda i Rego Park.
Ja ću ti reći svoj primer. Iznajmljujemo jednosoban stan u Jackson Heights, skroz blizu Elmhurst i Woodside. Pristojan kraj, lep stan, dobra zgrada. Stan je oko 70m2 i u stanarinu su uključeni voda i grejanje. Mesečna renta nam je 1625$. Osim toga plaćamo još struju 40tak $, gas 15tak $ i internet - standard paket oko 35$.
Da li smo mogli bolje da prođemo - nemamo pojma. Namera nam je bila da ne plaćamo preko 1500$. Ljudi kažu da to može da se nađe, pa i niže. Međutim mi kad smo došli stanova gotovo da nije ni bilo u ponudi, a da iole izgledaju pristojno. Tražili smo svuda...preorali sajtove od Craigslist do agencija, ali ćorak. Agenti su nam pričali da se ne sećaju perioda da stanovi tako planu, a da se maltene ni ne pojave na tržištu. I ovaj naš smo našli pukom srećom, a već nam se bližio trenutak kad smo morali da se selimo iz privremenog smeštaja. Uzeli smo ga bukvalno pre nego što su drugi ljudi imali priliku regularno da ga vide (da ne ulazim u detalje sad...).
Poenta je da ti je potreban malo veći uzorak da bi došao do pravog zaključka. Ja prenosim sopstveno iskustvo.