View Single Post
Staro 14.11.2012, 01:09
buckuris buckuris je offline
Član

Datum prijave: 07.11.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Ovo lici na utrkivanje ko ce vise pljunuti na ono sto bi jednog dana trebalo svi da ostavimo (neku ex-yu drzavu) a da jos nismo ni izvuceni niti smo stigli u Ameriku. Ima ljudi koji preteruju. Mnoge stvari koje trpimo ovde na Balkanu postoje i tamo. Vec smo na forumu culi da se posao u Americi u vecini slucajeva dobija preko poznanstva, da su salterski sluzbenici u pojedinim situacijama i nekulturni i neupuceni u svoj posao. Ima i tamo diskriminacije i malih zarada kao i u Srbiji, i da ne nabrajam cega vise. Shvatam da je ljudima dosadio balkanski zivot ali u nekim postovima se preuvelicava kako je drzava kriva ama bas za sve. Kakav narod takva i vlast. Ja jesam za odlazak svih nas i sam ga zelim, ali prvo skocite pa recite hop. Niko od nas ne zna da li ce dobiti na lutriji i umesto toga mozda provesti ostatak zivota u Srbiji. Evo i ovo poslednje za ratovanje na Balkanu mogu da kazem da se slazem, ali ko vam garantuje da jednog dana ni Amerika nece vase dete poslati u neki rat kada vam dete bude njen drzavljanin ili da bude zrtva nekog teroristickog napada na tlu Amerike?! Ko vam garantuje da i tamo nece izgubiti glavu od oruzja?! Zato dajte malo manje frustracije a vise realnosti kada navodite razloge za odlazak. Nije ni Amerika neka ekstra socijalna i uredjena drzava u kojoj svako placa kaznu za svoju neodgovornost i u kojoj sve funkcionise sto recimo kod nas u Srbiji ne funkcionise.
Svaka ti cast! Ne zelim nista da dodam (mada ima mnogo toga sto bi se moglo dodati) ali po meni je ovo najrazumnije i najnormalnije razmisljanje.
Reply With Quote