View Single Post
Staro 14.11.2012, 08:03
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Ovo lici na utrkivanje ko ce vise pljunuti na ono sto bi jednog dana trebalo svi da ostavimo (neku ex-yu drzavu) a da jos nismo ni izvuceni niti smo stigli u Ameriku. Ima ljudi koji preteruju. Mnoge stvari koje trpimo ovde na Balkanu postoje i tamo. Vec smo na forumu culi da se posao u Americi u vecini slucajeva dobija preko poznanstva, da su salterski sluzbenici u pojedinim situacijama i nekulturni i neupuceni u svoj posao. Ima i tamo diskriminacije i malih zarada kao i u Srbiji, i da ne nabrajam cega vise. Shvatam da je ljudima dosadio balkanski zivot ali u nekim postovima se preuvelicava kako je drzava kriva ama bas za sve. Kakav narod takva i vlast. Ja jesam za odlazak svih nas i sam ga zelim, ali prvo skocite pa recite hop. Niko od nas ne zna da li ce dobiti na lutriji i umesto toga mozda provesti ostatak zivota u Srbiji. Evo i ovo poslednje za ratovanje na Balkanu mogu da kazem da se slazem, ali ko vam garantuje da jednog dana ni Amerika nece vase dete poslati u neki rat kada vam dete bude njen drzavljanin ili da bude zrtva nekog teroristickog napada na tlu Amerike?! Ko vam garantuje da i tamo nece izgubiti glavu od oruzja?! Zato dajte malo manje frustracije a vise realnosti kada navodite razloge za odlazak. Nije ni Amerika neka ekstra socijalna i uredjena drzava u kojoj svako placa kaznu za svoju neodgovornost i u kojoj sve funkcionise sto recimo kod nas u Srbiji ne funkcionise.
Svako ima pravo na svoje misljenje i stavove!

Ako ne uspe GC uvek ima rezervna varijanta.

Po mom mišljenu onaj ko nije bio van Srbije, recimo u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji pa i u Češkoj, Poljskoj (Skandinavske zemlje ne vredi ni spominjati) nije video da može sve drugačije i normalnije nego u Srbiji. U redu ima malih plata i tamo, nije svagde skroz bajno ali ja ne vidim nikog da se vraća za Srbiju (tj. vraćaju se ljudi u mizernom procentu).
Razlika što ovde sa minimalcem ne može da se preživi, što recimo u Novom Sadu se otvaraju uslužne delatnosti, trgovine a nigde proizvodnje, da li neko zna kad se u NS otvorila neka fabrika?
Ovakav sistem ne može da funkcioniše gde u NS većina zaposlenih radi u državim preduzećima i prima nerealne zarade za posao koji obavlja.

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote