View Single Post
Staro 15.11.2012, 11:25
valigia's Avatar
valigia valigia je offline
Član

Datum prijave: 30.06.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik buckuris Prikaz poruke
Dulobar jesi li ti zivjeo ovde pa tako pises?

"te ono jako bitno: vlada zajednica, kako oni kažu community gdje se ljudi drže zajedno, jednom drugom pomažu i gledaju kako iz dana i u dan biti bolji i bolji (što i je smisao našeg postojanja - držati se zajedno, pomagati jedno drugom i gledati kako biti bolji i bolji)."

Ja sam ovde skoro 20 god. i ne bi ni slucajno napisala nesto ni slicno ovome. Samo jedno znam a to je da od malena vas uce da dijelite, da se igrate zajedno, da ucite zajedno, da zajedno radite skolske projekte, kasnije da radite timski...ali vjerujte to su samo price za malu djecu. Ovde se svi bore samo za sebe. Gledaju samo sebe! Hvale sami sebe!...
To da vlada zajednica - cisto sumnjam, iako nikad nisam krocila na americko tlo. Cak bi mi bilo i neprirodno da je tako.

A to da gledaju samo sebe - to mi je normalno. Zar je u Srbiji drugacije?

Razliku pravi to sto decu od malena uce emocionalnoj i socijalnoj inteligenciji (da dele, da se igraju zajedno, da rade skolske projekte zajedno itd.) pa otuda ono 'hvale sami sebe'. Zasto da ne ako za to postoji pokrice? Zdrav stav prema sebi - zdrav stav prema okolini.
Reply With Quote