View Single Post
Staro 17.11.2012, 01:52
girl_from_belgrade girl_from_belgrade je offline
Član

Datum prijave: 11.09.2012
Nepromenjeno

cestitke svima od srca na dobijenim vizama u pasosima!

imam 3 dileme:

1. iz beograda sam,a muz iz maked. oboje smo sada u mk. da li mozemo oboje da uradimo medical ovde ili ja moram u beogradu,a on ovde? da li je to bitno? za mesto intervjua sam napisala bg.

2. u junu kada je trebalo da produzim turisticku i radnu zivu za usa (vazile su mi do avgusta 2012-a, vec 5 godina ih imam), platila sam iznos 160$, konzul mi je trazio neki dodatni papir iz firme koji ja nisam imala pri ruci tada da mu dam. onda me je pitao "vi ste konkurisali za green card?" i ja kazem da. dalje me pita" i sta cete da radite kada je dobijete?" u tom trenutnu nisam ni znala da sam izvucena. ja kazem"ne znam" a on kaze "a sta necete da idete" a ja kazem"ako je izvuku ili ne izvuku videcu tek onda, bozija volja". nisam znala da li je to neko trik pitanje jer samo sam htela da mi produzi vize. i na kraju mi je rekao donesite mi taj papir iz firme i odmah cu vam produziti. nije mi odbio vize,samo mi je dao formular da dopunim dokumentaciju u narednih 12 meseci maksimum. u medjuvremenu sam saznala da sam izvucena 14xxx i otisla sam u ambasadu da proverim da li je to ok. medjutim posto nisam dopunjavala nista za b1/b2, da li mislite da ce mi sada uracunati tih 160$ u ovih 330$ ??? jer ipak sam platila taj iznos za vizu, a nisam je uzela, jer sta ce mi sada kad su me izvukli za gc.sta mislite?

3. meni je u pasosu i dalje staro prezime, jer mi je novi pasos,a neposredno posle toga sam se udala. uzela sam samo muzevljevo prezime. kada sam konkurisala napisala sam staro prezime. a dodala sam i novo.mada ga nemam zvanicno jos u pasosu samo u vencanici. da li treba pre intervjua da vadim novi pasos?

Do juce sam mislila da mi je sve spremno, a sad sam uvidela da sam sva nesto zbunjena :inlove: