Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI
To je to, pravo u centar. Lepo je u Kaliforniji, lepo je bezati iz hladnih severnih krajeva, ali...
Odem ja juce na neki sajt za zaposljavanje da vidim sta bi bilo kad bi bilo, cisto da sam sebi usmerim interesovanje i sokiram se. Od ukupno 675 oglasa za moju struku na tom sajtu 467 poslova je u drzavama oko jezera, 70%!!! Dalje nemam sta da gledam, posebno sto su standardi mog posla u evropi i americi malko razliciti pa bi prilikom usaglasavanja standarda moglo da padne i par brzih otkaza na pocetku. Gledao sam po drzavama i Micigen, Njujork, Minesota i Ilionis su zaista u tome ne prikosnovene. Kalifornija i Severna Karolina su u rangu Ohaja i jedina drzava koja je jos vredna pomena je Teksas. Ostalo je sto se tice mene i mog posla ravno nuli.
|
@ASSI
Tačno tako, svako od nas je različit, različite ga stvari privlače i naravno da će onda u Americi svako naći da mu se dopada neka druga lokacija. Amerika je baš zato jedna neverovatna zemlja jer pruža mogućnosti koje ne pruža ni jedna druga zemlja na celom svetu. Meni se baš sviđa to što se svaka država razlikuje, što zavisno od toga čime se bavite možete da birate gde će te da živite. Niko ne može da garantuje da recimo odete u Chicago da će Vam tamo biti ok, da će te se snaći, naći posao, i sl. možda nekog od nas čeka posao iz snova u nekoj državi i gradu koji se još nije spomenuo na ovom forumu!

DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !
DV-2015 - second application for GC !

DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !
DV-2016 - third application for GC. Never give Up!