View Single Post
Staro 21.12.2012, 01:23
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Cinjenice su jedno, mogucnosti su - drugo. Znam samo da kao muzicar, ako nekoliko meseci ili godina ne budem svirao, mogu svoje istrumente okaciti na klin jer posle se jaaako tesko vratiti u formu. (iz iskustva znam kako mi je bilo kad sam 6 godina imao pauzu). Zato sam negde i pisao da je bolje da se usavrsavam (i prilagodjavam), svojim istrumentima i muzici koju bih "tamo" svirao. A definiticno ovde na zalost, nema ni jednog profesionalnog muzicara da opise svoja iskustva u muzici ako od nje zivi u USA. Ako na nasim prostorima moze ziveti od tezgarenja i predavanja, zasto to u USA ne bi moglo? E sada, koliko zelis i koliko si sposoban je isto pitanje. Pokupio sam neke sajtove od menadzera kojima se javis, oni ti odrede kao neki "ispit sposobnosti" da vide za sta si i po tome te i zovu kad negde treba....bilo da je to za orkestre ozbiljne muzike (sa mogucnosti i solistickih nastupa), ili neke plesne, revijske, jazz ili sta ja znam, druge orkestre. Zasto da ne guram sebe u nesto sto mislim da mogu? Vrhunski je odlicne blogove napisao i u potpunosti se slazem sa njim da za uspeh ne mozes otici na neku periferiju u neki jeftin smestaj i ocekivati da ti se nesto DOOOOBRO desi, nego moras u startu imati dosta para, uzeti stan sto blize centru (u velikom gradu), i tako otpoceti svoje trazenje mesta pod suncem. A profesionalni muzicari se placaju dobro, to ne moze niko da ospori, da ne pricam o turnejama, pozorisnim ili plesnim trupama koji imaju svoje velike orkestre. Pa i orkestre koji sviraju u lokalima. Ako nas selektuju u maju onda cemo zenu upisati na kompj. kurseve pa nek nesto zavrsi sto moze raditi tamo a ja...mislim da cu se vec snaci. Zadnja solucija je voznja...ako bas nista ne bude na muzickom planu ili ako ne bude dosta novaca.
A ne salim se...mislim ozbiljno za sve sto napisem! Daj boze da to uspem i da dokazem. (zadnjih 6 godina je sve islo kako sam zamislio).