View Single Post
Staro 23.12.2012, 14:44
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
@Mister-No

Pre jedno mesec dana smo poslali zahtev u imigraciono da sa P3 predje na F1. O studentskoj F1 smo vec pisali (ima cela tema posvecena studentskoj vizi pa tamo mozes da vidis detalje). Kako jos uvek nije dobio odgovor (ceka se na tu promenu pa 2-3 meseca u proseku) jos uvek ne znam da li je promena odobrena, ali to bismo trebali da saznamo do kraja februara.

Ostale promene su odobravane odavde:
J1 -> F1;
H2B -> F1;
B1 -> F1;
H1B -> F1;

P3 nije tako cesta viza, a ranije nije ljudima ni trebala promena jer su sa P3 zavrsavali sve sto je trebalo. Mozes postovati-pitati za jedno mesec dana u temi vezanoj za studentsku F1 vizu pa cu proveriti da li je ovom momku odobrena promena.
ej, cekaj, kako se uopste dobija p3 visa. ja sam muzicar(ka), znam da postoji ta viza, al sam nesto kapirala da je to za npr muzicare koji idu na turneju po americi, tipa ovi nasi poznati sto imaju koncerte za dijasporu, pa budu tamo po 2-3 meseca, a sad ti kazes da ima ljudi koji sa muzikom nemaju veze pa su dobili vizu. kako ide taj proces uopste? jel mi treba neki "poslodavac" odande ili ne?
postoji i O viza, takodje za muzicare (i ostale umetnike tj naučnike i sportiste), mada je nju dosta teze dobiti i traje 3 godine, al kad sam bila u americi, rekose mi ljudi da se i to moze srediti, samo je potrebno dosta vremena, papira i para (za advokata - pretpostavljam da to rade ovi sto se bas i ne uklapaju u opisani profil). jedni moji prijatelji su sad u procesu za O vizu, ali oni realno jesu to sto se od njih trazi, ja nazalost nisam.
Reply With Quote