Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski
ajde otprilike CCIE 2000 eura i recimo godinu ipo dana. Moze to da kosta i mnogo vise jer za ovu cenu dobijete samo da polazete ispite + knjige. Meni licno bi trebalo mozda cak i 2 godine al verujem da ima njih koji mogu da odrade i za godinu dana.
|
Vrhunski izvini ali nemoj da lozis ljude. Oni koji se ne bave racunarskim mrezama ne da ne mogu da spreme CCIE za 2.000e i godinu i po nego ljudi koji rade to 5 godina se spremaju godinu i po.
Sto se tice sertifikata oni su jako dobri jer ih HR koristi kao filter pa kad prime par hiljada CV-jeva oni izfiltriraju one koji nemaju odredjen faks ili sertifikate. Istina je da ako posao dobro znate i stignete do intervjua prodacete se i dobiti posao.
Kursevi vas mogu odvesti do sertifikata ali vas u vecini slucajeva nece odvesti do dobrog znanja mada mogli bi da vam otvore vrata nekog pocetnog posla u IT.
Nisam u USA ali sam u EU i imam hrpu sertifikata iz IT sfere (neki su i istekli). Nije lako biti u IT ako vam to nije prirodno ali oni koji ne znaju sta bi mislim da je to ubedljivo najbolje polje u kojem mozete da se nadjete.