View Single Post
Staro 07.01.2013, 04:22
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=dzonny;35121]Hvala na odgovoru. :)

Bio sam inače turistički u Americi pre 2 i po godine (obišao Los Anđeles, Las Vegas, Denver i Njujork) i ono što sam primetio jeste da je infrastruktura dosta zastarela u odnosu na EU zemlje (u odnosu na Srbiju je i Afrika spejs šatl) i to me je baš iznenadilo. Putevi po ulicama su dosta loši, a kako smo iz grada u grad išli avionima, aerodromi su prilično, hm, ajde da kažem jednostavni... (posebno Hare something, nešto tako, uglavnom u Čikagu, gde smo samo presedali, i Los Anđeleški L.A.X.) Nisam nešto previše uspeo da obiđem za 8 dana, više sam se izmrcvario putujući, ali nisam imao takav koncept o Americi. Subway sistemi su u jako lošem stanju. Doduše, video sam samo njujorški, ali je bio tako prljav i oronuo, kao u nekoj "third world" zemlji da sam bio u fazonu "what a f*ck?". :srbinsta: [/QUOTE]

Pa pazi, Ameri imaju tu neku politiku da se infrastruktura odrzava dokle god je to moguce - nikakva nova ulaganja se ne rade dok nesto funkcionise i "radi". Tako je sa autoputevima, metroima, aerodromima. "Sto bacati novac na nesto sto je jos funkcionalno i sluzi svrsi?" Zapadna Evropa je po tom pitanju drugacija - sve je nasminkano i novo :grin: I jeste cudno kad posle Evrope prvi put dodjes u USA. Bude bukvalno kulturoloski shok :grin: