Citat:
Prvobitno poslao korisnik minimaxus
Ako jos ima neki sertifikat, gdje mu je kraj?
Nebo je granica!!
Ako nije tajna, na kojoj poziciji ti konkretno radis i koja su ti zaduzenja?
|
Naravno da kod mene nema tajni.
Prvo kad sam dosao radio sam u datacentru kao IT Administrator (sa srednjom skolom) sad su me unapredili u IT Engineera (takodje sa srednjom skolom) i dobio sam konkretnu ponudu da budem Sr.IT Engineer i to da budem na salary tj perm ako opstanem na toj poziciji vise od 3 meseca ali vec sad vidim sta rade ti Sr.IT Engineeri pa se malo dvoumim tj prevazilaze em moje znanje engleskog em sve ostalo a i pritisak na toj poziciji je veci.
Zaduzenja su mi trenutno smesna. Restartujem servere po potrebi, reinstaliram linuxe i resavam neke tikete kad nekome nesto ne radi.(ova prva pozicija je bila smesna samo IT admin gde sam bukvalno restartovao servere i to je sve.)
Od svojih 8 sati dnevnog rada 3 sata provedem kuci gledajuci serije. Jedan sat provedem pricajuci na poslu tako o nekim zivotnim temama, pola sata se glupiram tipa pikado ili vozim trotinet, a ostalo odradim ako ima nesto. Svodi se na to da ne moram ni da budem tamo ako necu ali kad se zaglavi neki server da ga restartujem ili da reinstaliram linux eto to je bukvalno to.
A Opis posla kad bi covek gledao pomislio bi da traze nekog za rocket science. Trazili su Bachelor + 6 godina iskustva kao zahtev.