View Single Post
Staro 11.01.2013, 12:31
Loperamid's Avatar
Loperamid Loperamid je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Čačak/Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku Loperamid
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Ok, vidim da ste se vi raspisali sa mreznim administracijama i cisco fazonima a da Vas ja, jedan duduk za mreze i ostalo pitam jedno pitanje. Jel ima ovde neko iskustva sa html i ostalom kompanijom? Kako se mogu naci ovakvi poslovi? (jel uopste ima certifikata za ovu oblast?)
Pre neki dan sam cisto pogledao koliko se krecu plate za html strucnjake i bogami ima lepih cifara. za senior-e ide i do 70$/h, za entry level ima i od 40.000/y.
Pitam iz konkretnog razloga jer mene web design interesuje od davnih dana, i u vreme kada sam otkrio da na razne nacine moze to sve da se nauci, poceo sam i ja. Razume se, nisam expert niti sam se nesto previ zdao na ucenje svega toga, ali znam da ispisem html stranicu. Html i CSS i photoshop mi ide od ruke, jedino java i jquery nije najjasnije, u php nisam ni proviro

A drugo pitanje je koja je razlika izmedju ovoga gore pomenutog i recimo Ruby, Pithon, ili su to bas programski jezici? Jel vrednije da se uhodam za html,css ?
Ako hoces to da radis html bez javascript, ajax, mysql, php, xml..., realno si neozbiljan
Ja se snalazim sa ovim, ali ga mrzim, ne lezi mi jednostavno. Kad vidim tagove, meni mrak na oci. Jos treba sa mreznim slojevima da se zajebavam... haos
Generalno ne volim programiranje, jer mrzim da sedim satima za kompom, ali mislim da od jave ili C# pobeci necu. Videcemo kad odemo.
Reply With Quote