Vezano za CCNA, evo mog savjeta za totalne pocetnike, koji se nikada nisu susreli sa mrezama. Ja sam na Visoj imao ispit iz racunarskih mreza, suva teorija koja nije bila potkovana praksom, rezultat je bio sati i sati bubanja suve teorije i na kraju svega jedna velika crna rupa, sto se znanja tice i nikakva predstava o onome sto sam ucio. Cim sam se zaposlio i odradio svoju prvu mrezu mnoge stvari su legle na svoje mjesto.
Moj savjet je svakom pocetniku da ne sprema sam, nego da uplati komplet obuku, ako je vec odlucio da je to to. Jer koliko sam bio u prilici da procitam sve sto se prodje u teoriji radi se i prakticno u laboratorijama sa svom potrebnom opremom. Mislim da je veoma tesko otici na ispit i rijesiti zadati zadatak, a da prethodno to negdje nisi vec prakticno odradio. (ovo je samo moje misljenje, ne mora znaciti da je ispravno).
I sam ukoliko se odlucim za CCNA ici cu na kompletnu obuku, jer iako sam se prije par godina susreo sa mrezama i u praksi to radio, sve su to bili manji sistemi koje je bilo moguce i s brda s dola odraditi. Mislim da kurs nudi mnogo vise informacija i nekih finesa
|