View Single Post
Staro 07.02.2013, 09:42
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik blueman Prikaz poruke
Hej Vrhunski kad sam probao da posaljem novac na racun u Americi na osnovu iseljenja u banci su mi trazili da im pokazem iseljenicku vizu i potvrdu o odjavi prebivalista. Da li su tebi trazili tu potvrdu prilikom slanja novca i da li si se odjavljivao kad si odlazio?
Ok ovako. Do 10.000 eura (nije tacno ovo do 20.000 eura ranije tj prvo su mi bili tako rekli pa su promenili) :-) Meni nisu trazili nikakvu potvrdu prilikom iseljenja i nisam se odjavio cak sta vise uplacujem penzioni staz u Srbiji najnormalnije. U Banci intesa. Trazili su mi doduse sve moguce dokumente iz US. To sam im poslao Emailom i sve je bilo ok. Mislim da ti je Unicredit inicijalno najpovoljnija a kad je veca suma onda Intesa tako neka igranka.

Uglavnom transfer novca je pravo smaranje. Prvo EURE promenis u menjacnici u $$ zatim te $$ uplatis u banku a onda menjacnica nece da ti izda potvrdu da je zamenila a u banci nece da ti prime uplatu ako ne doneses potvrdu odakle ti $$$. Protom za svaku novcanicu moraju da zapisu serijski broj itd. Onda te $$ opet ne mozes da transferujes ako ne dokazes odakle ti itd...tako da sam ja uglavnom prebacivao po manje iznose vise puta za odrzavanje porodice i to je to. To ti bilo ko iz tvoje porodice ode u banku i kaze hocu da uplatim na taj US racun i to je to.
Reply With Quote