Citat:
Prvobitno poslao korisnik exciterka
Razumem sta hoces da mi kazes, mene zanima kada posaljem sve to u Kentaki
posle koliko vremena je lekarski pregled i intervju?
|
S obzirom da ides u martu na brod, mozes sada odmah poslati formulare u kentaki (dsp-122, ds-230, dve slike i odstampanu stranicu sa bar kodom na sajtu gde proveravas da si izvucena), i otici na brod. malo malo pa mozes da proveravas promenu statusa. s obzirom da si poprilicno visok broj, verujem da na red za intervju stizes u junu/julu mesecu, mozda i posle toga, neka me neko ispravi ali ovo je neka moja slobodna procena. e, sada dolazi onaj glavni deo: znam da imas ugovor na 6 meseci, ali kao i svaki zaposleni na kruzeru imas pravo na emergency leave, na koji ne moras da se vracas. znas da, ukoliko se vratis na brod moras da im platis avionsku kartu koju su ti oni finansirali usled hitnog odlaska. ukoliko se ne vracas na brod, ne moras nista da im placas. sto znaci da, kada saznas da ti je intervju u recimo julu, ti imas 2 meseca fore da skupljas dokumenta, odradis ta recimo 3 meseca na brodu i pici kuci, vadi potvrde i ostalo

ako ti odgovara takav plan, naravno

raspitaj se jos malo kod princessa za emergency leave, ali mislim da i za njih vazi taj emergency leave (za Carnival i Fred Olsen Cruises znam 100%)